Seasonic lansează cabluri noi pentru alimentarea plăcilor video NVIDIA

Scris de | 27 decembrie, 2023
Seasonic lansează cabluri noi pentru alimentarea plăcilor video NVIDIA

Încă de la introducerea generației de plăci video GeForce RTX 3000, cei de la NVIDIA au adoptat un nou port de alimentare, faimosul 12VHPWR. Și încă de pe atunci, prostia asta de cablu continuă să cauzeze probleme, indiferent de cât de mult au încercat producători precum CableMod sau Seasonic să perfecționeze rețeta. Însă cei din urmă sunt cei dintâi, iar taiwanezii de la Seasonic ne-au prezentat un cablu nou, cu conector la 90 de grade, care pică la fix pentru lansarea plăcilor NVIDIA GeForce RTX 4000 SUPER care va avea loc în cadrul CES 2024.

Noul cablu se numește 12V-2×6 și ar trebui să rezolve toate problemele pe care le-am întâmpinat până acum. Acesta se încadrează în specificațiile ATX 3.1 / CEM 5.1, însă este compatibil cu toate sursele ATX 3.0 ale producătorului. Acestea includ seriile Seasonic FOCUS, Vertex și PRIME. Cei care au o sursă din aceste serii, vor putea face o cerere către producător pentru a primi cablul gratuit. Și dacă tot am ajuns aici, haideți să vedem și ce noutăți aduce acesta:

  • Interfața în formă de L la 90 de grade elimină nevoia de a îndoi cablul, salvează spațiu și îți permite să închizi capacul lateral fără probleme;
  • Sudură integrată, structură termică reîntărită, terminațiile sunt realizate din aliaj de cupru rezistent la curent puternic;
  • Fir 16AWG cu diametru mare, sudură precisă și rezistentă;
  • Suportă output de 600W conform specificațiilor ATX 3.1 și PCIe CEM 5.1;
  • Cablul este învelit într-un material textil moale, care oferă și un aspect elegant.

Singura chestie care mă mai neliniștește în momentul de față este faptul că Seasonic recomandă încălzirea cablurilor cu uscătorul de păr înainte de îndoirea și instalarea acestora. O fi oare o măsură de precauție în caz de orice, sau problemele de la cablul 12VHPWR au rămas ca moștenire și pe noul 12V-2×6? Rămâne să aflăm în curând, odată ce noile plăci NVIDIA vor ajunge la review și ne vom juca cu ele.

Etichete: ,