Au fost descoperite imagini din Agent, jocul anulat de Rockstar înainte de lansarea lui GTA V

Scris de | 28 decembrie, 2023
Au fost descoperite imagini din Agent, jocul anulat de Rockstar înainte de lansarea lui GTA V
Agent ar fi trebuit să fie lansat undeva după 2009, dar Rockstar a anulat proiectul.

În ultima perioadă cei de la Rockstar au fost în mijlocul atenției; codul sursă al lui GTA V e pe net la liber, trailer-ul pentru GTA VI a ieșit înainte de vreme din cauza hackerilor, iar acum apar din ce în ce mai multe informații despre Agent, jocul care n-a fost să fie. Acesta a fost anunțat în cadrul E3 2007 și ar fi fost un titlu exclusiv pentru PlayStation 3. Și mai interesant este faptul că Sam Houser, unul dintre fondatorii Rockstar Games, părea extrem de încântat de proiect:

Mereu ne-a plăcut să facem jocuri de acțiune, iar cu Agent, facem ceea ce credem că va fi cel mai tare joc de acțiune. Agent este un joc pe care vrem să-l dezvoltăm de mult timp. Echipa din Edinburgh face o treabă excelentă combinând acțiunea intensă, atmosfera și povestea plasată într-o perioadă grozavă, pentru a crea ceva care se simte unic. Abia așteptăm ca oamenii să experimenteze acest joc.

Doar că după declarația asta, n-am mai auzit nimic despre joc. Au trecut câțiva ani, iar în 2011 cei de la Rockstar au confirmat că Agent este încă în dezvoltare. Tot în 2011 am văzut și primele imagini din joc, după ce un artist angajat de compania americană le-a publicat ca parte a portofoliului său digital. A mai trecut ceva vreme, GTA 5 debuta pe PS3 și Xbox 360, iar ceva mai târziu a venit și PlayStation 4. Dar în 2018 am primit un nou update, doar că ăsta nu avea să fie neapărat fericit întrucât studioul a confirmat ceea ce știam cu toții deja: Agent este anulat.

Cu toate astea, fascinația gamerilor față de jocul ce n-a fost să fie a tot crescut. Bucăți din Agent au devenit asset-uri pentru actualizarea Doomsday Heist a lui GTA Online, și culmea că tot GTA V este cel care ne permite să vedem câteva imagini din jocul nelansat. După ce codul sursă al jocului a ajuns pe net, internauții au început să scobocească prin fișiere, unde au descoperit imagini din Agent – niște capturi de ecran dintr-o misiune subacvatică. Conform celui care a descoperit fișierele, acestea au fost parte a documentației folosite în procesul de dezvoltare a lui GTA V.

Etichete: ,