Vânzările Apple în China, în scădere cu 30 de procente, și așteptate să „cadă” și mai mult în 2024

Scris de | 8 ianuarie, 2024
Vânzările Apple în China, în scădere cu 30 de procente, și așteptate să „cadă” și mai mult în 2024

Vânzările Apple în China au fost în scădere în 2023, iar acest trend este așteptat să continue și în 2024, conform analiștilor Jefferies, citați de Bloomberg. Seria iPhone 15, ultima lansată de compania din Cupertino, a avut un start extrem de lent în vânzări, ceea ce a rezultat într-o scădere de 30% față de anul trecut.

O companie care a avut parte de succes masiv în China este Huawei, care a înregistrat cifre excelente, în mare parte grație seriei sale Huawei Mate 60, care s-a dovedit un hit printre chinezi. Huawei Mate 60 Pro a fost lansat peste noapte în China, în mod total surprinzător, fără vreun eveniment special organizat pentru a marca apariția noului telefon. Lucrul acesta s-a întâmplat cu doar două săptămâni înainte de lansarea lui iPhone 15, și specialiștii din piață susțin că patriotismul i-a condus pe mulți chinezi către noul flagship al companiei din Shenzhen, care are la interior un procesor fabricat chiar în China, despre care compania nu a oferit însă foarte multe detalii.

Estimările Jefferies indică un total de 35 de milioane de terminale livrate de Huawei, un număr care ar fi fost și mai mare dacă nu existau limitări în lanțul de aprovizionare al companiei.

Mai multe oferte și reduceri pentru iPhone-uri au fost observate pe site-urile de retail și electronice din China în perioada recentă, însă se pare că, deși prețurile sunt mai mici, volumul vânzărilor nu a crescut. Acesta este și unul dintre motivele pentru care cifrele Apple în această piață sunt așteptate să scadă și mai mult în 2024.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Apple sales in China decline 30%, fall expected to continue in 2024