CES 2024 – Robotul Ballie de la Samsung s-a întors, acum cu un proiector integrat

Scris de | 9 ianuarie, 2024
CES 2024 – Robotul Ballie de la Samsung s-a întors, acum cu un proiector integrat

Robotul Ballie, pe care Samsung l-a prezentat la CES 2020, s-a întors, și de data asta vine și cu un proiector. La CES 2024, Samsung a adus din nou în atenția noastră robotul său rotund, într-o nuanță galbenă, iar Ballie poate acum proiecta lucruri pe podea, perete sau pe tavan, în timp ce te urmărește prin casă.

Într-un video de prezentare, Ballie face mai multe lucruri: proiectează un videoclip cu o pasăre care să fie vizionat de un câine, proiectează un video call pe un perete și arată cuiva care se antrenează un videoclip de fitness. Samsung spune și că Ballie poate ajusta automat proiecția în funcție de cât de departe se află de perete și de lumina din cameră. De asemenea, „este primul proiector din lume care detectează automat postura și unghiul din care se uită oamenii, ajustând unghiul de proiecție optimă pentru tine”.

Ballie este folosit în videoclip și ca un asistent inteligent pentru casă, pornind lumini și dându-i câinelui de mâncare printr-un dispenser inteligent, sau trimițând un mesaj cuiva pentru a-i descrie ce face. Astfel, Samsung spune că Ballie poate controla lumini, aparate de aer condiționat, mașini de spălat și multe altele. Robotul poate în continuare să te urmărească prin casă și să îți spună „bun venit” atunci când sosești acasă.

Din nefericire, Ballie nu a mai fost prezentat și pe scenă la CES 2024, cum a fost cazul în 2020. De asemenea, nu știm încă nimic despre vreo eventuală lansare a robotului sau prețul pe care l-ar putea avea, dar putem să credem că revenirea sa nu s-a produs degeaba, și că sud-coreenii au un plan pentru a-l face disponibil.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,