Următorul joc Halo este dezvoltat de către 343 Industries folosind Unreal Engine 5

Scris de | 12 ianuarie, 2024
Următorul joc Halo este dezvoltat de către 343 Industries folosind Unreal Engine 5
Foto: Microsoft

Seria de jocuri Halo nu mai este atât de populară în ziua de astăzi, dar era o vreme când nici măcar Call of Duty nu prea avea multe de spus în fața acestei francize. Dar câteva lansări nefericite mai târziu, popularitatea seriei a cam picat în cap. Microsoft nu renunță însă la una dintre francizele sale de suflet, astfel se pare că următorul joc Halo este în proces de dezvoltare. Conform informațiilor, munca la acest proiect ar fi început în aprilie 2022 folosind motorul grafic Unreal Engine 5 de la Epic Games.

Primele zvonuri au apărut prin octombrie anul trecut prin intermediul unui podcast de la Seasoned Gaming. Pe atunci, gazda emisiunii ne spunea că următorul joc Halo este deja în lucru în cadrul studioului 343 Industries, iar la baza procesului de dezvoltare stă motorul grafic Unreal Engine 5. Asta din urmă este o schimbare foarte interesantă care le-ar putea permite celor din echipa de producție să creeze un joc diferit de ce ne-am obișnuit să vedem de la această serie. Și în lumina ultimelor lansări, măcar să fie așa, înainte ca întreaga franciză să cadă în irelevanță.

Această informație a fost oarecum re-confirmată zilele trecute. Un insider Xbox a postat pe X/Twitter o informație foarte interesantă. Acesta a descoperit pe LinkedIn faptul că Justin Dinges, Art Director la 343 Industries, a lucrat la un proiect Halo neanunțat în perioada aprilie 2022 – martie 2023. Ca idee, în trecut Dinges a avut pozițiile de Game Director și Art Lead în cadrul Halo Infinite, dar a lucrat și la Halo 4 și Halo 5: Guardians ca și Environment Artist.

Puse cap la cap, toate informațiile astea indică spre o nouă lansare, dar nu cred că este încă timpul să ne entuziasmăm. Dacă dezvoltarea jocului a început în 2022, probabil ne mai despart câțiva ani de lansare. Vorbim până la urmă despre un joc dintr-o serie cu tradiție, care schimbă motorul grafic după foarte mulți ani. Aici nu este vorba doar despre adaptare la Unreal Engine 5, ci și de a readuce seria de jocuri înapoi în vârful lanțului trofic al gamerilor.

Etichete: ,