POCO X6 Pro ar putea fi primul telefon cu Hyper OS din Europa

Scris de | 15 ianuarie, 2024
POCO X6 Pro ar putea fi primul telefon cu Hyper OS din Europa

Seria de dispozitive de buget POCO de la Xiaomi a primit două noi modele: X6 și X6 Pro, iar acestea ar putea fi unele dintre cele mai bine poziționate dispozitive mid-range ale începutului de an. Vorbim despre smartphone-uri cu specificații bune la prețuri accesibile, iar diferențele între modele nu sunt deloc majore. Foarte interesant este însă faptul că unul dintre acestea este livrat din fabrică cu Hyper OS, noul software Xiaomi preinstalat peste Android 14.

Xiaomi a anunțat seria POCO X6, dar numai modelul Pro vine cu noul software Hyper OS

Poco X6 Pro ar putea fi astfel primul telefon cu Hyper OS care se comercializează în Europa, modelul „non-Pro” fiind în continuare livrat cu MIUI 14, la fel ca telefoanele lansate anul trecut.

Ambele modele sunt echipate cu ecrane identice, cu paneluri OLED și diagonală de 6,67” Full HD la 120 Hz. De altfel, ambele sunt configurate similar, cu 8 GB memorie RAM și 256 GB stocare în varianta de bază sau 12 GB și 256 sau 512 GB în variantele superioare. Chiar și camerele sunt similare între Poco X6 și X6 Pro: 64 megapixeli wide cu stabilizare optică, 8 megapixeli ultrawide și 2 megapixeli macro.

Construcția este similară între cele două modele Poco X6, atât în design, cât și în cazul materialelor folosite. Vorbim despre dispozitive cu ramă și spate din plastic, cu sticlă Gorilla Glass Victus și rezistență la apă și praf IP54.

Diferența apare abia la nivelul procesorului folosit. Varianta Pro folosește un MediaTek Dimensity 8300 Ultra, un model mid-range din gama superioară, în timp ce Poco X6 „standard” adoptă Snapdragon 7s Gen 2 de la Qualcomm, la rândul său foarte performant pentru zona mid-range. Având în vedere diferența de preț de vreo 70 euro dintre modele, modelul superior ar putea fi recomandat în special celor care își doresc experiența software nouă de la Xiaomi. Cei care vor alege modelul „standard” vor rămâne cu un telefon similar în performanță, dar la un preț mai mic. Prețurile anunțate pentru aceste modele sunt de 250, respectiv 320 euro.

Sursa: Phone Arena