Primele informații despre Snapdragon 7+ Gen 3 sugerează performanță de flagship într-un procesor mid-range

Scris de | 17 ianuarie, 2024
Primele informații despre Snapdragon 7+ Gen 3 sugerează performanță de flagship într-un procesor mid-range

Smartphone-urile din gamele mid-range devin din ce în ce mai puternice în ultimii ani, în special datorită avansului tehnologic pe partea de procesoare și camere. Nu mai este nevoie să ai cel mai puternic procesor sau cel mai nou senzor de cameră pentru a avea o experiență de utilizare foarte bună pe smartphone-uri, iar zvonurile despre următorul chipset Qualcomm din gama mid-range superioară, Snapdragon 7+ Gen 3, sugerează că s-ar putea ca și performanța să fie extrem de apropiată de flagship-uri încât doar cei cu mulți bani de cheltuit sau cei extrem de pasionați de tehnologie le-ar mai cumpăra.

Snapdragon 7+ Gen 3 ar putea „moșteni” arhitectura modelului flagship

Digital Chat Station, un leaker cunoscut din China, sugerează că următorul chipset mid-range de la Qualcomm, SM7675, care va fi numit Snapdragon 7+ Gen 3 pe piață, va adopta aceeași arhitectură generală precum chipset-ul de top al companiei, Snapdragon 8 Gen 3. Acest lucru înseamnă că va folosi aceleași nuclee de la interior, precum un Cortex-X4 ca nucleu principal, cinci Cortex-A720 medii și două Cortex-A520 eficiente.

Desigur, va exista o diferență între frecvențele la care aceste nuclee vor rula pe procesorul mid-range față de cel flagship, însă simpla prezență a unor nuclee semnificativ mai performante și în număr mai mare decât pe generațiile anterioare, ar trebui să aducă un aport major de performanță. Nu este clar dacă și la capitolul GPU vom primi un upgrade la fel de mare, însă.

Chiar și fără un upgrade major de GPU, un procesor mid-range cu frecvență mai joasă ar putea oferi performanță destul de bună chiar și pentru sarcini complexe, cu un consum mai mic de energie și fără să se încălzească la fel de tare. Ceea ce mulți nu iau în calcul, de multe ori, este faptul că procesoarele flagship pot consuma foarte multă energie atunci când sunt împinse la maximum, iar performanța lor scade în timp dacă sunt folosite la temperaturi ridicate.

Dacă aceste zvonuri se dovedesc a fi adevărate, este posibil ca în următorul an, când primele dispozitive cu Snapdragon 7+ Gen 3 ajung pe piață, să fie mai ușor de recomandat un mid-range de acest gen decât un flagship pe care foarte puțini utilizatori îl folosesc la adevărata sa capacitate. Acestea ar putea oferi autonomie mai mare, performanță foarte bună și ar putea rămâne mai „reci” în utilizare pentru un plus de confort în sarcini complexe.

Etichete: , , ,