Ce funcție AI nouă de pe Samsung Galaxy S24 va ajunge și pe alte telefoane Android în curând

Seria Galaxy S24 de la Samsung a fost lansată ieri, și poți vedea primele noastre impresii despre ea aici. Accentul este pus pe funcțiile pe bază de inteligență artificială (AI), însă cel puțin una dintre acestea va ajunge și pe alte telefoane Android în decursul acestui an.

Este vorba de Circle to Search, o funcție care permite utilizatorilor să deseneze un cerc în jurul unui obiect de pe ecran pentru a-l evidenția și a găsi mai multe informații despre el (spre exemplu de unde poate fi cumpărat un tricou sau un ceas). Deși funcția se numește Circle to Search, permite și evidențierea de text sau desenarea pe unele obiecte pentru a le scoate în evidență, dacă nu vrei să creezi forme ovale.

Circle to Search funcționează oriunde pe device-ul tău (mai puțin în aplicații precum Netflix), și pentru a fi folosită trebuie să ții apăsat pe home button-ul din navigation bar, sau unde ar trebui să se afle acesta, dacă folosești navigare cu gesturi. Google prezintă această funcție ca o alternativă mai convenabilă decât trecerea dintr-o aplicație în alta – poți căuta ceva și printr-un screenshot, după care deschizi și folosești Google Lens.

Circle to Search se folosește de o altă funcție AI multisearch, creată de Google și integrată în Google Lens în 2022. Multisearch îți permite și să pui întrebări mai nuanțate cu privire la diferite subiecte sau concepte.

Circle to Search se lansează la nivel global pe 31 ianuarie și va fi exclusivă pentru seria Pixel 8 de la Google și cele trei telefoane din seria Samsung Galaxy S24 pentru moment. Va sosi însă și pe alte „telefoane Android premium” de-a lungul acestui an.