Capture Button de pe iPhone 16 ar putea controla multiple funcții foto

Scris de | 19 ianuarie, 2024
Capture Button de pe iPhone 16 ar putea controla multiple funcții foto

Cel mai probabil, Apple va integra încă un buton nou pe generația iPhone 16, pe partea din dreapta. Spre diferență de Action Button-ul de pe generația 15 Pro, noul „Capture Button” va fi unul de tip „solid state”, care nu va putea fi apăsat fizic, însă va folosi senzori pentru a detecta apăsările și atingerile. Noi detalii publicate de „The Information” detaliază câteva dintre funcțiile pe care noul buton de pe iPhone le-ar putea activa.

Toate modelele iPhone 16 sunt așteptate cu noul Capture Button

În timp ce Action Button este un buton programabil, Capture Button va putea fi folosit în aplicația de cameră foto, spune The Information. Acesta va fi un buton destul de lat, poziționat pe laterala din dreapta a telefonului, pe la o treime din înălțimea acestuia. În SUA, în acea zonă se regăsește acum decupajul pentru antene mmWave, decupaj care ar putea fi mutat pe partea cealaltă.

Capture Button va permite nu doar focalizarea și captura de imagini pe generația iPhone 16, însă ar putea fi folosit și pentru a controla nivelul de zoom în timpul capturii. Pe lângă apăsarea pentru captură, utilizatorii vor putea să își miște degetul de la stânga la dreapta și invers pentru a crește sau scădea mărirea în timpul capturii. Nu este clar însă dacă este vorba doar despre trecerea de la o cameră la alta, sau dacă este vorba despre un zoom progresiv.

Cea mai bună veste pentru cei care plănuiesc să facă upgrade la un nou iPhone anul acesta este că nu vor trebui să aleagă modelele „Pro” pentru a primi acest nou buton. Spre diferență de Action Button, care a venit exclusiv pe 15 Pro și 15 Pro Max, Capture Button va fi disponibil pe toate cele patru modele: iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max.

Anul acesta este așteptat și un upgrade de camere pe noile modele Pro. iPhone 16 Pro va primi camera cu zoom 5x de pe iPhone 15 Pro Max, dar pentru a putea găzdui acest modul, întregul dispozitiv va crește în dimensiuni. Ambele ar putea primi, de asemenea, o cameră ultrawide cu senzor de 48 megapixeli, un upgrade mult așteptat. Noile modele Pro sunt așteptate cu ecrane de 6,3, respectiv 6,9”.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,

Sursa: The Information