Noi detalii despre Huawei P70 Pro: cameră îmbunătățită și un nou procesor proprietar Kirin

Scris de | 22 ianuarie, 2024
Noi detalii despre Huawei P70 Pro: cameră îmbunătățită și un nou procesor proprietar Kirin

Acum că Huawei s-a întors la programul normal de lansări, ne așteptăm să vedem modelul P70 pe piață în următoarele câteva luni. Dacă acesta va fi sau nu lansat în Europa, rămâne de văzut, după absența totală a seriei Mate 60 în afara Chinei. Cert este că următorul flagship al companiei chineze ar putea fi echipat cu o serie de upgrade-uri hardware semnificative, inclusiv la nivelul procesoarelor folosite. Se zvonește că Huawei va livra P70 Pro cu un nou chipset proprietar Kirin, îmbunătățit.

Lansarea Huawei P70 Pro ar putea avea loc în următoarele câteva luni

Conform Digital Chat Station, Huawei P70 pro va păstra câteva elemente de design ale seriei anterioare, precum ecranul curbat pe toate laturile cu rezoluție 1.5K și diagonală de 6,7”. În timp ce alți producători mari din piață renunță la ecranele curbate, alții par să continue în această direcție, fie pentru a oferi continuitate pentru modelele anterioare, fie pentru a se diferenția și mai mult în piață față de cei care aleg calea ecranelor plate. Desigur, ecranul lui P70 Pro va fi unul OLED, cel mai probabil cumpărat de la producătorul chinez BOE, așa cum am mai văzut în trecut.

Camerele de pe spate ar putea fi dispuse într-o formă triunghiulară, iar senzorul principal ar putea crește în dimensiuni. Anul trecut, P60 Pro folosea un senzor de 50 megapixeli cu dimensiune de 1/1.4”, iar acum noul senzor ar urca la 1/1.3” cu modelul OmniVision OV50H. Pare o diferență minoră, însă un senzor mai mare ar trebui să capteze mai multă lumină, având pixeli de dimensiuni mai mari (1,2nm în cazul de față).

Interesant este faptul că Huawei nu va mai folosi un senzor Sony cu pixeli RYYB (red-yellow-yellow-blue) pe camera principală, cei care au ajutat compania să urce pe primele locuri în clasamentul celor mai performante camere de pe smartphone-uri. Acest senzor ar fi echipat cu un obiectiv cu diafragmă variabilă, așa cum am mai văzut în trecut pe telefoanele companiei. Sunt așteptate îmbunătățiri semnificative și în caul camerei ultrawide.

Procesorul zvonit pentru Huawei P70 și P70 Pro ar fi un Kirin 9010, un model despre care nu știm foarte multe. Acesta ar putea fi un „refresh” sau un upgrade al lui Kirin 9000S de pe Mate 60, procesorul proprietar construit pe arhitectură pe 7nm. Testele de performanță cu Kirin 9000S au demonstrat că acesta reușește să ofere performanță chiar mai slabă decât Kirin 9000, procesorul original, construit pe 5nm în 2020, înainte ca Huawei să piardă accesul la fabricile TSMC în urma restricțiilor SUA.

Seria P70 Pro ar putea fi și prima care este livrată cu noul HarmonyOS Next, sistemul de operare care renunță complet la compatibilitatea cu aplicații Android în format .apk. Huawei a oferit deja dezvoltatorilor un SDK dedicat pentru HarmonyOS, care va fi compatibil cu aplicații într-un format proprietar, în stilul iOS. Compania se așteaptă ca în 2024 să fie lansate peste 5.000 de aplicații compatibile cu HarmonyOS Next.

Lansarea seriei Huawei P70 este așteptată cândva în următoarele câteva luni, probabil în martie sau aprilie, când se împlinește un an de la debutul P60.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,

Sursa: via GSM Arena