Primul telefon sub brand HMD urmează să fie lansat în curând

Scris de | 22 ianuarie, 2024
Primul telefon sub brand HMD urmează să fie lansat în curând

Brand-ul Nokia a reușit în doar câțiva ani să „reînvie” sub forma telefoanelor cu Android de la HMD Global, dar să și dispară din nou din conștiința publicului larg la scurt timp după. Acum, HMD pare că ia în considerare să renunțe, sau măcar să lanseze o serie de smartphone-uri în paralel, care să poarte logo-ul său, nu cel al legendarei companii finlandeze. Un prim model a fost deja depistat în imagini neoficiale, iar acesta nu pare că va intra în concurență cu telefoanele de top din piață, ci mai degrabă va încerca să se adreseze publicului interesat smartphone-uri de buget.

Primul telefon non-Nokia de la HMD va fi un model de buget

HMD pare că încearcă să devină într-adevăr o companie „globală”. Dacă modelele Nokia au fost disponibile în câteva piețe, în principal din Europa, noile modele cu brand HMD ar putea fi lansate în toată lumea. Cel mai probabil însă, acestea nu vor atrage foarte multă atenție, cel puțin nu de la început. Un smartphone precum cel din imagine ar fi cel mult concurent cu dispozitivele cele mai ieftine din ofertele producătorilor mari, precum Galaxy A05 sau Galaxy A15 de la Samsung.

Vorbim despre un dispozitiv cu o construcție realizată integral din plastic, un ecran plat și doar două camere foto pe partea din spate. Acesta ar putea fi genul de dispozitiv cumpărat drept „primul smartphone” al unui copil sau al unei persoane în vârstă, însă cu siguranță nu va atrage publicul interesat de performanță foto sau gaming pe mobil.

91mobiles este sursa acestei imagini, care spune că are numărul de model NV159V, un telefon care a mai fost depistat în baze de date și anul trecut. Logo-ul care apare pe spatele telefonului a apărut în baza dedate EUIPO anul trecut. Este clar că HMD plănuia aceste mișcări de ceva vreme.

Nu este însă clar dacă lansarea acestor dispozitive înseamnă un nou „sfârșit” pentru telefoanele Nokia. HMD ar putea face un profit mai mare din vânzarea telefoanelor „poprii” dacă nu va mai plăti licență pe numele Nokia. Conform informațiilor care au apărut anterior în mediul online, HMD ar plănui să vândă în paralel telefoanele sale și cele Nokia până în 2026, însă nu este clar ce s-ar putea întâmpla după această dată. Este posibil ca atunci să expire licența Nokia pentru smartphone-uri, iar decizia de a continua sau să nu fie încă finală. Lansarea primului telefon HMD ar trebui să aibă loc înainte de începutul lunii aprilie.

Tot 91mobiles raporta în luna noiembrie că brandul HMD ar deveni unul pentru canale de distribuție online, în timp ce telefoanele Nokia s-ar concentra pe zona „retail” fizic, fiind un nume mai ușor de recunoscut. Acele informații erau însă raportate la India, țara de origine a publicației, unde canale online precum Amazon și Flipkart sunt foarte importante pentru vânzările de smartphone-uri ieftine. În Europa însă, foarte puține brand-uri rămân „online only”. Toate companiile producătoare de smartphone-uri încearcă, într-un fel sau altul, să ajungă în magazinele de specialitate și/sau la operatorii telecom în această regiune.

Etichete: , , ,

Sursa: 91mobiles