Windows 12 ar putea fi amânat în favoarea unui update major pentru Windows 11

Scris de | 22 ianuarie, 2024
Windows 12 ar putea fi amânat în favoarea unui update major pentru Windows 11

Pentru o perioadă bună am crezut că 2024 va fi anul în care Microsoft lansează următoarea iterație a sistemului de operare Windows. Mulți producători de laptopuri au discutat despre funcțiile AI pe care le vom vedea în Windows, așa că mulți au considerat că este vorba despre 12, mai ales că versiunea actuală nu beneficiază de multe dintre aceste caracteristici. Se pare totuși că nu vom avea parte de o lansare nouă, ci de un upgrade la versiunea 24H2 a lui Windows 11. Conform unui raport realizat de Windows Central, această schimbare a fost necesară după plecarea lui Panos Panay, fostul șef al departamentului Windows și Surface în cadrul Microsoft.

Mulți oameni cred că Microsoft va numi această actualizare „Windows 12” ținând cont de faptul că este sincronizată cu lansarea PC-urilor AI next-gen. Oricum, ăsta este doar un zvon, iar sursele mele îmi spun că asta ar fi improbabil acum că fostul șef Windows, Panos Panay a părăsit compania.

Conform surselor mele, Microsoft țintește o dată de lansare în septembrie pentru versiunea 24H2, cu așteptările de a termina actualizarea până în vară. Am auzit că Microsoft va marketa această lansare drept una AI-centric, fiind astfel aliniată cu PC-urile AI pe care compania spune că le va lansa de-a lungul anului 2024.

Zac Bowden, Windows Central

Cu atâtea informații referitoare la Windows 12, nu prea am mai dat multă atenție actualizărilor pentru Windows 11. După introducerea ultimelor funcții, părea că Microsoft a adus sistemul de operare într-o formă stabilă în care va rămâne până când va fi scos din uz. Se pare totuși că Windows 11 24H2 va fi marea „lansare” de anul acesta. Asta înseamnă că toate PC-urile AI care au fost prezentate în ultimele luni vor rula pe o versiune mai nouă de 11, cu funcții AI introduse prin intermediul actualizării majore.

Windows 12 mai are de așteptat, dar într-un fel nu mi se pare o chestie rea. Windows 11 este considerat de mulți drept un sistem de operare încă nou. Cunosc personal oameni care încă refuză să facă trecerea de la 10 la 11, iar apariția lui 12 nu ar face decât să complice și mai tare lucrurile. Existau și niște zvonuri care spuneau că Windows 12 ar putea fi un sistem de operare dedicat laptopurilor cu touchscreen, tabletelor și sistemelor 2-in-1, dar pare că între timp mitul a fost demontat.

Etichete: , ,