Perioada de lansare a lui Windows 12 a fost confirmată

Scris de | 6 decembrie, 2023
Perioada de lansare a lui Windows 12 a fost confirmată

Microsoft a cam dat-o în bară odată cu lansarea lui Windows 11, care după șase ani nu a adus prea multe îmbunătățiri la rețeta deja bună a lui Windows 10. Și dacă cu două sisteme de operare era destul de complicată treaba, se pare că următorul sistem de operare al companiei americane va fi lansat în vara lui 2024. Windows 12 va fi însă diferit, zvonurile vorbind despre un sistem de operare care se bazează mult pe AI și este construit pentru laptopuri, tablete și dispozitive touch-screen.

Vestea lansării vine de la publicația taiwaneză The Commercial Times și este susținută de alte nume mari precum Tom’s Hardware și KitGuru. De ce este asta important? Pentru că anunțul nu a venit de la vreun cont de Twitter sau de pe reddit, ci direct din gura lui Barry Lam, președintele Quanta Computer. Acesta a vorbit în cadrul târgului Taiwan Medical Technology Exhibition din Taipei, iar în timpul discursului a lăsat să îi scape o informație pe care nu cred că trebuia s-o știm cu toții: „Vara viitoare, când Microsoft va lansa următoarea generație a sistemului de operare Windows, PC-urile cu AI vor fi lansat unul după celălalt.

Ce face Windows 12 atât de special?

Nici măcar nu știm exact ce caracteristici speciale va avea Windows 12, dar un lucru este destul de clar: lumea nu este mulțumită cu Windows 11. Asta nu o zic eu, ci statisticile care ne arată că în luna noiembrie a acestui an, Windows 10 rulează pe 68% din PC-urile la nivel global, în timp ce Windows 11 are un market share de numai 26.66%. Eforturile celor de la Microsoft de a populariza cel mai recent sistem de operare nu au ajutat cauza, cu reclame full-screen, pop-up-uri enervante și limitarea accesului doar pentru sistemele compatibile cu TPM 2.0.

Atenția celor de la Microsoft a picat acum pe inteligența artificială, și la cât de rapid evoluează acest domeniu, nici nu mă miră că Windows 12 va fi un sistem de operare cu adevărat inteligent. S-a încercat asta și cu sistemele actuale, sub forma lui Copilot care a fost primit destul de bine de utilizatori, însă limitările sistemului de operare au făcut această funcție să se simtă mai mult ca un truc ieftin de marketing decât ceva cu adevărat util.

Etichete: ,