Noi indicii despre Windows 12: 8 GB RAM cerinţa minimă, AI, customizare extra

Scris de | 29 martie, 2023
Noi indicii despre Windows 12: 8 GB RAM cerinţa minimă, AI, customizare extra

Au început să apară tot mai multe indicii despre Windows 12, chiar dacă teoretic mai e multă vreme până ce Microsoft îşi va lansa noul OS. Windows 11 sosea în 2021, foarte apreciat după Windows 10, iar acum avem noi detalii despre succesor.

Sursele afirmă că Microsoft pregăteşte „o versiune modernă de Windows”, cu extra securitate şi update-uri mai rapide. Iniţiativa se numeşte CorePC şi are rolul de a scala Windows eficient pe diferite terminale. Windows va fi „spart” în multiple partiţii pentru un system reset mai eficient, cum e la iOS şi Android. Aparent asta se va aplica mai ales în segmentul educaţional.

În plus, malware-ului îi va fi mai greu să infecteze sistemul, în vreme ce update-urile se vor face mai rapid. Microsoft are de gând să ofere diferite ediţii de Windows, care suportă diferite funcţii şi aplicaţii pentru diferite tipuri de hardware. Vom avea o variantă light pentru educaţie în stil ChromeOS, un Windows 11 sau 12 clasic, complet, dar şi o versiune pentru terminalele cu procesoare ARM.

Microsoft va integra şi AI în noile variante de Windows, analizând conţinutul de pe ecran şi oferind informaţii contextuale. Următoarea mare iteraţie de Windows ar sosi în 2024 (la final de an), având drept cerinţa minimă sisteme cu 8 GB RAM. În rest cerinţele rămân cam la fel, inclusiv Trusted Platform Module (TPM) 2.0. O scăpare din 2022 a dezvăluit că Windows 12 va avea un taskbar plutitor în zona de jos a ecranului.

Va aduce cu macOS, iar sus se află multă informaţie, inclusiv meteo pe stânga şi ziua, data, iconuri de sistem Wi-Fi şi baterie în dreapta. Sus în centru e bara de căutare. File Explorer e convertit în XaML.

Etichete: , , ,

Sursa: Gizmochina