Cât de rezistent este Galaxy S24 Ultra la căzături, acum că folosește titan și Gorilla Glass Armor

Scris de | 24 ianuarie, 2024
Cât de rezistent este Galaxy S24 Ultra la căzături, acum că folosește titan și Gorilla Glass Armor

Primul test de rezistență pentru Galaxy S24 Ultra vine de la PBKreviews, unul dintre canalele de YouTube care oferă, de obicei și primele clipuri de dezasamblare și acordă note pentru ușurința cu care dispozitivele mobile pot fi reparate. Anul acesta, modelul Ultra de la Samsung a primit mai multe îmbunătățiri de construcție, precum o ramă din titan și noua sticlă Gorilla Glass Armor de la Corning, deci așteptările sunt ca telefonul să reziste mai bine la șocuri mecanice. Se pare că există îmbunătățiri, întrucât modelul „testat” de PBK s-a ales cu semne minore, pe când unele modele anterioare nu „supraviețuiau” la fel de bine.

Galaxy S24 Ultra supraviețuiește testelor, dar nu fără „cicatrici”

Încă de la prima lovitură, sticla Gorilla Glass Armor s-a crăpat puțin în colț, însă ecranul a fost neafectat, iar pe parcursul următoarelor căzături, telefonul nu a dezvoltat crăpături mai mari, ci doar alte semne minore pe suprafața sticlei. Se pare că noua sticlă este mai rezistență într-adevăr la zgârieturi, întrucât nu a dezvoltat urme nici după ce a fost acoperit cu nisip și apoi șters cu o lavetă. La capitolul lovituri însă, sticla rămâne la fel de fragilă, însă faptul că avem acum un ecran plat ajută la evitarea impactului pe laterale, unde este protejat de rama de titan.

În cazul ramei, foarte puține lovituri au dus și la semne permanente. Se pare că materialul este într-adevăr semnificativ mai puternic decât aluminiul din trecut și pare că rezistă chiar și la o freză, care a reușit doar să zgârie telefonul, nu să taie materialul.

Chiar dacă sticla de pe spate este Gorilla Glass Victus 2, versiunea anterioară de sticlă de la Corning, aceasta a „supraviețuit” fără niciun semn. Avantajul aici a fost că telefonul a preluat impactul direct pe intelele camerelor. De altfel, nici lentilele nu au fost afectate de repetatele căzături.

Clipul PBKreviews confirmă astfel că Galaxy S24 Ultra este semnificativ mai rezistent decât generațiile anterioare, însă nu este complet imun la căzături. Sticla de pe ecran este în continuare cea mai fragilă componentă a dispozitivului, iar o husă de protecție și/sau o folie aplicată peste acesta, ar putea duce la evitarea unei vizite costisitoare la un service.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,