The Pokemon Company spune că vrea să investigheze Palworld, jocul momentului

Scris de | 25 ianuarie, 2024
The Pokemon Company spune că vrea să investigheze Palworld, jocul momentului
Foto: Pocketpair

The Pokemon Company a anunțat astăzi că nu ar fi oferit permisiune „altei companii” să folosească proprietatea intelectuală a Pokemon sau anumite asset-uri (spre exemplu, aspectul unor personaje), referindu-se bineînțeles la Pocketpair, dezvoltatorul din spatele jocului Palworld, cel mai mare hit al lui 2024 până acum. De asemenea, The Pokemon Company mai spune și că „vrea să investigheze și să ia măsurile necesare” împotriva celor de la Pocketpair.

Aceasta este prima mențiune a Pokemon Company legată de uriașa creștere a Palworld, jocul de tip survival care a vândut peste 8 milioane de copii în mai puțin de 6 zile, depășind performanțele unora dintre cele mai populare titluri triple A din lume. Creșterea a venit însă și cu controverse foarte multe, Palworld fiind atacat mai ales de fanii jocurilor Pokemon, care acuză creatorii jocului de plagiat, considerând că mecanica de „capturare” a creaturilor și aspectul lor sunt foarte apropiate de celebra franciză japoneză. E important de menționat că Palworld este, înainte de toate, un survival game, deși a fost denumit, mai în glumă, mai în serios, „Pokemon with guns” de jucători.

Palworld este disponibil pe PC prin Steam și pe Xbox, și foarte mulți dintre cei care îl joacă consideră că jocul face mult mai mult decât să copieze o mecanică binecunoscută datorită jocurilor Pokemon, combinând elemente din mai multe jocuri și îmbunătățindu-le pentru o experiență de gameplay fresh. De cealaltă parte, titlurile Pokemon sunt cam aceleași de ani buni.

Pocketpair spune că jocul său seamănă mai mult cu Ark Survival Evolved decât cu Pokemon. CEO-ul Takuro Mizobe menționa în această săptămână că echipa din spatele jocului a primit inclusiv „amenințări cu moartea” în unele postări pe Twitter (acum X).

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,

Sursa: Pokemon Company says it intends to investigate Palworld