Test: Gorilla Glass Armor de pe Galaxy S24 Ultra, mult mai rezistentă la zgârieturi decât generațiile anterioare

Scris de | 26 ianuarie, 2024
Test: Gorilla Glass Armor de pe Galaxy S24 Ultra, mult mai rezistentă la zgârieturi decât generațiile anterioare

Cu fiecare generație de Gorilla Glass, Corning se laudă cu rezistență și mai mare la zgârieturi decât generațiile anterioare, însă, în realitate, utilizatorii reușesc să le zgârie cam la fel de ușor dacă nu folosesc o folie de protecție. Galaxy S24 Ultra, cu noul Gorilla Glass Armor de la Corning ar putea fi însă primul telefon la care nu vom avea nevoie să folosim o folie, întrucât rezistența sa la zgârieturi este într-adevăr mai bună decât în trecut. PBKreviews a demonstrat asta folosind un kit de testare a durității, iar rezultatele sunt impresionante.

De data aceasta, „rezistența” la zgârieturi de pe Galaxy S24 Ultra nu este doar marketing, ci poate fi demonstrată

Este deja o „memă” faptul că ecranele de sticlă „se zgârie la nivelul 6 de duritate pe scara Mohs, cu zgârieturi mai adânci la nivelul 7”. Această replică celebră a YouTuber-ului Zach Nelson de la „JerryRigEverything” este valabilă pentru oricare telefon lansat în ultimii 10-15 ani, care folosește sticlă Gorilla Glass. Doar cele câteva modele mai „speciale” care au fost livrate cu sticlă de safir deasupra ecranului, sau camerelor au putut să reziste la aceste niveluri și să se zgârie la un nivel superior.

Ei bine, Galaxy S24 Ultra, primul telefon care folosește Gorilla Glass Armor, se poate lăuda că se zgârie la nivelul 8, cu zgârieturi mai adânci abia la nivelul 9. Nivelul 10, cel maxim, este echivalent cu duritatea unui diamant. PBKreviews spune că poate vedea niște mici urme și la nivelul 7, dar acestea sunt insesizabile și nu sunt prinse nici măcar de camera video.

Iar acesta nici măcar nu este cel mai mare avantaj al lui Galaxy S24 Ultra. Gorilla Glass Armor se laudă și cu reflexii cu 75% mai mici, ceea ce îmbunătățește foarte mult lizibilitatea ecranului în lumină puternică. Combinând reflectivitatea scăzută și luminozitatea mare, de 2.600 nits a ecranului, rezultă într-unul dintre cele mai confortabile smartphone-uri de folosit afară sau chiar și la interior, unde lumina artificială s-ar putea reflecta în ecran.

Rama din titan nu este însă la fel de rezistentă precum sticla de pe ecran, cel puțin la zgârieturi. Apar semne pe rama metalică încă de la nivelul al cincilea pe scara de duritate Mohs, deci utilizarea unei huse va fi în continuare recomandată, chiar dacă aceste teste sugerează că s-ar putea să nu fie o problemă dacă nu mai aplici o folie de protecție.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , ,

Sursa: PBKreviews