Samsung pregătește o funcție pentru seria Galaxy S24 care ți-ar putea salva viața

Scris de | 30 ianuarie, 2024
Samsung pregătește o funcție pentru seria Galaxy S24 care ți-ar putea salva viața

Parteneriatul Samsung – Google pare că este mai puternic ca niciodată, întrucât o altă funcție care a debutat mai întâi pe Pixel, va veni și pe modelele de top din gama Galaxy. Este vorba despre Car Crash Detection, funcția care poate detecta dacă ai fost sau nu implicat într-un accident rutier și poate suna automat la serviciile de asistență și notifica contactele de urgență. Aceeași funcție a fost implementată acum un an și pe gama iPhone 14.

Galaxy S24 va putea detecta automat atunci când ești implicat într-un accident rutier

„Car Crash Detection” a fost o funcție care a debutat odată cu seria Pixel 4 pe Android. Aceasta folosește accelerometrul și alți senzori precum microfoanele din smartphone-uri pentru a detecta o oprire bruscă, caracteristică unui accident, atunci când conduci sau ești pasager într-o mașină. Telefonul intră automat în modul de detecție de accident, iar dacă nu anulezi în câteva secunde mesajul de pe ecran, acesta contactează automat prin apel telefonic și mesaje text contactele setate pentru urgențe. Astfel, dacă ești prins și nu poți ajunge la telefon, poți cere ajutor, sau poate cere cineva ajutor pentru tine, desigur, asta dacă telefonul rezistă la acest impact.

sursa: Android Police

Această capabilitate va veni doar pe dispozitivele Galaxy care sunt echipate cu senzorii necesari. Aceștia se găsesc momentan doar în Galaxy S24 Ultra și Galaxy Z Fold5, conform „săpăturilor” în codul aplicației Tasker făcute de Mishaal Rahman de la Android Police. Deși încă nu a fost anunțată oficial, implementarea ar putea avea loc printr-un update de software în viitorul apropiat.

Noua capabilitate pe telefoane Samsung pare să fie din nou rezultatul parteneriatului mai strâns între Samsung și Google a început în urmă cu vreo doi ani. Atunci, Google a anunțat că noul Wear OS pentru ceasuri inteligente este dezvoltat în parteneriat cu Samsung, după ce eforturile sale în zona wearables nu au avut succesul dorit. Apoi, compania a lansat versiunea Android „L” pentru tablete și pliabile, tot cu ajutor din partea Samsung, iar acum, funcțiile Galaxy AI sunt bazate, în principal pe tehnologii de la Google, precum Circle to Search sau editarea de fotografii cu AI generativ. De altfel, dispozitivul AR/VR Samsung va fi dezvoltat în parteneriat cu Google, pentru a concura în piață cu Vision Pro de la Apple. Toate aceste eforturi par a fi concentrate pentru a putea oferi alternative comparabile sau chiar mai bune la ceea ce oferă Apple și ceilalți producători în piață în toate categoriile de produse.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,

Sursa: Android Police