Se lansează ECHO School, care include primele programe de licență de game development din România

Scris de | 31 ianuarie, 2024
Se lansează ECHO School, care include primele programe de licență de game development din România

Bucharest International School of Management lansează anul aceasta ECHO School, un program de licență care își propune să formeze viitori specialiști în dezvoltarea de jocuri, o industrie care în România a înregistrat în 2022 o valoare de piață de 332 milioane de dolari. ECHO School așteaptă în 2024 prima promoție de studenți care vor putea alege între trei specializări: design dezvoltare de jocuri, programare, respectiv artă și animație. Programele de licență durează trei ani, iar la final, absolvenții vor primi o diplomă recunoscută la nivel internațional grație parteneriatului cu Universitatea Abertay din Marea Britanie, una dintre cele mai prestigioase universități dedicate gaming-ului la nivel mondial. Programul este realizat și în parteneriat cu Amber Studio.

În urma unei analize realizate de compania de cercetare, IZI Data, la comanda Bucharest International School of Management pentru a testa motivele alegerii universității în rândul elevilor de liceu și părinților acestora, trei din zece elevi au ales spontan gaming-ul ca domeniul în care vor să își dezvolte cariera din alte 16 discipline menționate în cadrul interviurilor. Mai mult, 51% dintre elevi și 62% dintre părinți consideră o potențială carieră în gaming foarte atractivă, apreciind într-o proporție de peste 60% în ambele segmente programele de licențiere în acest domeniu. După ce le-a fost prezentat modelul ECHO School, aspectele cele mai apreciate de cei intervievați au fost: diploma recunoscută la nivel internațional la finalul celor trei ani de studiu (68% pentru elevi și 67% pentru părinți), șansele mari de angajabilitate (46% elevi, 54% părinți) și faptul că este certificată de o universitate din Marea Britanie (menționat de 35% dintre părinți).

Programele de licență în jocuri video

1. Game Design & Development

Studenții care aleg această direcție vor putea lucra alături de artiști, programatori și alți specialiști în echipe de dezvoltare a jocurilor și vor aprofunda studiul contextului istoric și al fundamentelor designului de joc, teoriei interacțiunii și narative. Programul este creat pentru a sprijini dezvoltarea de abilități profesionale în design de nivel, dezvoltare de concept, management de proiect și antreprenoriat. La final, studenții vor dobândi cunoștințe despre cum sunt concepute, dezvoltate și comercializate produsele de divertisment interactiv.

2. Game Engineering

Acest program de studiu are ca scop perfecționarea abilităților în programarea jocurilor, inteligența artificială aplicată în gaming, programarea în rețea și design-ul de interfață, asigurându-se că studenții se familiarizează cu motoarele și tehnologiile standard din industrie. Programul îmbină experiența practică cu cea academică, și este conceput să evolueze odată cu schimbările din industria jocurilor și cu avansul tehnologic. Programul de Game Engineering se asigură că absolvenții vor fi instruiți corespunzător pentru o carieră în sectorul industriilor creative.

3. Computer Arts & Animation

Modulul este conceput pentru a dota studenții cu abilitățile practice, cunoștințele teoretice și uneltele creative necesare pentru a explora și dezvolta practica în artele digitale. Acesta acoperă un spectru larg de conținut creativ, incluzând designul și producția pentru jocuri pe computer, ilustrații digitale, artă conceptuală, animație și efecte vizuale.

Toate cele trei programe vor avea o durată de 3 ani. Până pe 15 februarie, viitorii studenți pot beneficia de un discount early bird de 30% din taxa de școlarizare anuală.

Etichete: , , , , , ,