Japonia începe să renunțe la dischete floppy și CD-uri în instituții guvernamentale

Scris de | 31 ianuarie, 2024
Japonia începe să renunțe la dischete floppy și CD-uri în instituții guvernamentale
foto: Ivan Radic, Wikimedia Commons

În ciuda faptului că Japonia este o țară foarte modernizată tehnologic, birocrația țării a cam rămas în urmă. Companiile care au documente de depus în instituții guvernamentale trebuie chair și în 2024 să facă asta folosind dischete floppy și CD-uri pentru anumite spețe. Având în vedere că PC-urile moderne nu mai folosesc dischete de mai bine de 20 de ani, iar unitățile optice au început să dispară în ultimii 15 ani de pe computere, copierea de fișiere pe astfel de medii ar putea fi problematică pe sisteme moderne. Aceste lucruri sunt pe cale să se schimbe, însă.

Deși este o țară foarte avansată tehnologic, Japonia are multe proceduri învechite

Autoritățile din Japonia au început încă din 2022 să încerce o schimbare în acest sens. Ministrul Afacerilor Digitale de la acea vreme, Taro Kono, a cerut instituțiilor guvernamentale să renunțe la anumite forme de stocare fizică învechită, iar acum Ministerul Economiei, Comerțului și Industriei din Japonia începe schimbarea. Ministerul va renunța la necesitatea depunerii documentelor pe dischete floppy pentru 34 de spețe, iar altele care erau necesare pe CD vor fi de asemenea eliminate.

Există însă cel puțin 1.900 de alte protocoale în diverse ramuri guvernamentale din Japonia care necesită depunerea de medii fizice ale documentelor. Unele au chiar pretenția ca mediul de stocare să fie MiniDisc, un format Sony din anii `90 care, la fel ca alte tentative ale companiei, nu a avut un succes foarte mare în piață.

Una dintre problemele de care se lovesc acum companiile care trebuie să depună neapărat documente în format digital pe stocare fizică este că nu mai pot cumpăra dischete floppy noi. Acestea nu se mai vând de mulți ani, iar anumite formate nici măcar nu au loc pe o dischetă, întrucât limita de stocare este de 1.4 MB.

În era internetului, stocării în cloud și transferului rapid de fișiere chiar și prin aplicații de chat, este greu de înțeles de ce ar mai fi nevoie de depunerea de documente pe medii de stocare învechite. Totuși, procedurile guvernamentale nu se schimbă ușor sau de pe o zi pe alta, iar Japonia abia acum începe procesul de modernizare. Cu siguranță va mai dura o perioadă până când toate instituțiile de stat vor renunța complet la dischete și CD-uri.

Etichete: , , ,

Sursa: Engadget