Microsoft scoate una dintre cele mai vechi aplicații ale sale din Windows

Scris de | 31 ianuarie, 2024
Microsoft scoate una dintre cele mai vechi aplicații ale sale din Windows

Am notat deja într-o știre precedentă pe site-ul nostru că nu vom avea Windows 12 în acest an, și așteptăm mai degrabă un update major pentru Windows 11. Acesta ar trebui să sosească cu o mulțime de îmbunătățiri pentru sistemul de operare, inclusiv introducerea a numeroase funcții pe bază de AI, însă se pare că va marca și finalul pentru una dintre aplicațiile care erau preinstalate încă de la Windows 95.

Conform celor de la Tom’s Hardware, citați de AndroidAuthority, ultimul build al Windows 11, numit Canary, este deja disponibil pentru descărcare pentru cei care fac parte din Windows Insiders. Lipsește însă din el WordPad, care nu va mai putea fi instalată, conform Microsoft, care explică că „începând cu acest build, aplicațiile WordPad și People nu vor mai putea fi instalate. WordPad este o funcție învechită a Windwos”.

Se pare că decizia celor de la Microsoft de a renunța la aplicația rich text după 28 de ani de existență este o mutare care are și scopul de a împinge oamenii către utilizarea Microsoft Word sau Windows Notepad. Microsoft chiar recomandă „Word pentru documente rich text ca .doc și .rtf, și Notepad pentru documente .txt”.

WordPad nu este singura aplicație care va dispărea complet odată cu noul update de Windows 11. Se pare că și alte aplicații care veneau preinstalate cu Windows vor avea de suferit, precum Cortana, Mail, Calendar, Maps, People (confirmată deja) și Movies & TV. Personal, cred că eliminarea WordPad e o mutare corectă, fiind una dintre aplicațiile care pot fi considerate cu ușurință depășite în acest moment. Nici celelalte de pe listă nu erau foarte frecvent utilizate, astfel că retragerea lor pare normală.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Microsoft kills off WordPad, asks users to try Word or Notepad instead