Apple Vision Pro, incompatibil cu mouse pe Bluetooth. Ce accesorii poți conecta la el

Scris de | 5 februarie, 2024
Apple Vision Pro, incompatibil cu mouse pe Bluetooth. Ce accesorii poți conecta la el

Apple a publicat o pagină oficială de suport unde explică ce accesorii Bluetooth pot fi folosite cu Vision Pro și care nu pot fi folosite. Curios, Apple specifică clar că noua sa cască VR nu poate fi folosită cu un mouse, în ciuda faptului că în toate prezentările, funcțiile de productivitate sunt foarte prezente. Și mai ciudat este însă faptul că există suport pentru Apple Magic Trackpad. Iată ce poți conecta și ce nu poți conecta la Apple Vision Pro.

Accesorii Compatibile cu Apple Vision Pro

Apple specifică faptul că sistemul de operare visionOS este compatibil cu multe accesorii Bluetooth, însă suportul nu este garantat. În cazul în care anumite dispozitive care nu sunt produse de Apple nu pot fi conectate la cască, compania încurajează contactarea producătorului.

Astfel, pe lista dispozitivelor compatibile sunt toate modelele de căști Bluetooth AirPods și Beats, fie true wireless sau over-ear. Desigur, cea mai bună experiență este asigurată cu noile AirPods Pro 2 cu carcasă USB-C, care include un mod special „low latency” care nu este disponibil momentan pe niciun alt dispozitiv Apple. Desigur, orice model de căști Bluetooth care funcționează pe iPhone va fi compatibil cu Vision Pro.

Tastaturile și trackpad-urile sunt de asemenea compatibile cu Vision Pro. Compania spune însă că doar modelele mai recente Magic Keyboard și Magic Trackpad din portofoliul său, care integrează baterii interne și se încarcă de la mufă Lightning pot fi conectate la Vision Pro. Variantele mai vechi, care funcționează pe bază de baterii nu sunt compatibile. De asemenea, cam toate tastaturile Bluetooth ar trebui să funcționeze.

La capitolul gaming, poți folosi un controller de Xbox sau PlayStation cu Bluetooth (dintre cele oficiale de la Microsoft și Sony), sau oricare controller din gama MFi (Made for iPhone). Apple spune că dacă un controller funcționează deja pe iPadOS, va funcționa și pe visionOS. De altfel, cele două sisteme de operare au bază similară, majoritatea aplicațiilor de iPad putând rula și pe Vision Pro.

Cei care au deficiențe de auz pot folosi, de asemenea, toate aparatele auditive din gama MFi care sunt compatibile cu iPhone, iPad sau Mac. De altfel, aparate auditive de la Phonak, IQBud și Poco ar trebui de asemenea să fie compatibile, chiar și fără licență MFi.

Accesorii incompatibile cu Apple Vision Pro

Orice tip de mouse Bluetooth. Apple spune că Vision Pro nu poate fi folosit cu un mouse conectat direct la cască. Nu este clar motivul pentru care un mouse nu poate fi folosit la un birou alături de Vision Pro, mai ales pentru că Apple Trackpad este compatibil, deci există suport pentru pointer în sistemul de operare. Și nu vorbim aici despre o limitare la accesorii de la Apple, ci nu poți folosi niciun mouse produs de altă companie.

Etichete: , , ,

Sursa: Apple