Cât de ușor de reparat acasă este Apple Vision Pro, în cazul unui accident

Scris de | 5 februarie, 2024
Cât de ușor de reparat acasă este Apple Vision Pro, în cazul unui accident
foto: iFixit

Am văzut deja că Vision Pro poate fi destul de rezistent la șocuri mecanice și sunt slabe șansele ca lovirea dispozitivului de pereți sau mobilă să ducă la spargerea sticlei exterioare. Desigur, fiind un dispozitiv foarte complex, pot apărea destule alte probleme, iar unii utilizatori probabil că vor prefera să îl repare acasă, fără să apeleze la service-ul oficial Apple, care este extrem de scump. iFixit a dezasamblat deja Vision Pro și se pare că nu este extrem de greu de dezasamblat, dar este un dispozitiv foarte complex.

Apple Vision Pro este surprinzător de complex dar și relativ ușor de dezasamblat pentru cineva cu experiență

În afară de sticla de pe exterior, care este lipită de dispozitiv, majoritatea componentelor pot fi dezasamblate prin metode simple. Fie necesită introducerea unui pin într-un orificiu din apropiere pentru deblocarea componentelor, asemeni cablului de pe bateria externă sau suporturilor pentru prinderea de cap, fie prin șuruburi de diverse dimensiuni, fie prin cleme. Totuși, Vision Pro are atât de multe componente fragile la interior, majoritatea conectate prin panglici subțiri, întrucât orice mișcare greșită în dezasamblare poate duce la mai multe daune.

Momentan, Apple nu oferă componente de schimb pentru Vision Pro, așa cum face pentru iPhone și MacBook, însă ne putem aștepta ca, în viitor, să vedem și acest model de dispozitiv inclus în programul de reprații acasă. Este îmbucurător să vedem că nu există multe componente care nu pot fi scoase cu destulă răbdare și uneltele potrivite de la interior, iar bateria și ecranele, elementele care ar putea fi cel mai ușor deteriorate, sunt relativ ușor de schimbat. Bateria, în special, poate fi cu ușurință înlocuită, fiind complet externă și detașabilă. Bateria de schimb este, de altfel, disponibilă deja la vânzare drept accesoriu extra.

Cei de la iFixit au mers un pas mai departe și au desfăcut și bateria externă, unde au găsit trei celule de 3.166 mAh, pentru un total de 9.498 mAh. Comparațiile cu o baterie externă de 10.000 mAh de dinainte de lansare se pare că au fost destul de corecte.

Sunt puține șanse însă ca utilizatorii de Apple Vision Pro să apeleze la reparații acasă, fiind vorba despre un dispozitiv „de lux”, cu preț foarte ridicat. În timp însă, astfel de ghiduri s-ar putea dovedi a fi foarte utile, întrucât cu siguranță Vision Pro va ajunge pe piața second hand, iar mulți vor avea nevoie de reparații în afara garanției.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,

Sursa: iFixit