Utilizatorii de PC pot spune, în sfârșit „Adio, iTunes!”. Apple permite sincronizarea iPhone cu noua aplicație Devices

Scris de | 9 februarie, 2024
Utilizatorii de PC pot spune, în sfârșit „Adio, iTunes!”. Apple permite sincronizarea iPhone cu noua aplicație Devices

Probabil că nu mulți realizează, dar până acum, singura metodă de a face backup local pe un PC la iPhone era iTunes, vechea aplicație Apple de redare de muzică. Pe macOS, iTunes a fost „îngropat” deja de câțiva ani, fiind înlocuit cu Apple Music, iar integrarea cu iPhone s-a făcut direct la nivel de sistem de operare. De acum, și utilizatorii de PC-uri cu Windows vor putea renunța la iTunes și vor avea la dispoziție trei aplicații diferite: Music, TV și Devices.

Funcționalitatea iTunes este „spartă” în alte trei aplicații

Dacă aveți Windows 10 sau 11, puteți descărca fiecare aplicație în parte direct din Microsoft Store, fiecare având alte funcții. Apple Music este un client de streaming de muzică, la fel ca Spotify, deci puteți descărca și asculta muzica de pe acest serviciu pe Windows, fără a mai apela la o variantă în browser. La fel se întâmplă și cu aplicația Apple TV, care, din păcate, nu funcționează în România. Serviciul Apple TV+ nu este lansat încă la noi. Ambele aplicații au acces și la istoricul din iTunes, deci dacă ați cumpărat deja filme sau seriale pe vechea aplicație, le puteți accesa și pe cea nouă.

Cea mai interesantă aplicație, care îi va ajuta în special pe cei care vor să își conecteze iPhone-ul la PC, este Apple Devices. Aceasta permite backup, sincronizare și posibilitatea de a restaura software-ul de pe un iPhone pe PC. Astfel, dacă aveți vreodată probleme de natură software cu telefonul (sau cu un iPad), puteți folosi Devices pentru a descărca cel mai nou iOS sau iPadOS.

Apple spune că Music și TV vor folosi „biblioteca locală” iTunes deja existentă, deci nu ar trebui să o ștergeți dacă aveți deja software-ul instalat. Pentru cei care încă folosesc versiuni mai vechi de Windows, iTunes va rămâne în continuare soluția pentru a sincroniza iPhone-uri la PC. De altfel, iTunes nu dispare total de pe PC. Vechea aplicație va rămâne funcțională pentru a putea accesa podcast-uri și audiobook-uri.

Etichete: , , , , , , ,