Primele telefoane sub brand HMD Global se numesc Legend și vor fi modele de buget

HMD Global Legend

HMD Global a anunțat recent că va începe să lanseze smartphone-uri și sub brandul propriu, pe lângă cele de la Nokia, pe care le produce sub licență de la celebrul producător de echipamente telecom finlandez. Se pare însă că strategia pe care am văzut-o în ultimii ani pentru dispozitivele Nokia se va repeta: modelele HMD vor fi telefoane ieftine, cu performanță de bază. Știm însă cum se vor numi primele două modele: Legend și Legend Pro.

HMD Legend și Legend Pro, testate deja în GeekBench 6

Anunțul oficial al modelelor HMD Legend și HMD Legend Pro este așteptat la Mobile World Congress 2024, deci nu mai avem mult de așteptat pentru detalii oficiale. Totuși, cele două telefoane au fost deja testate în GeekBench 6 (listări găsite de 91mobiles), iar scorurile obținute nu sunt tocmai impresionante. Se pare că telefoanele vor avea la bază un chipset Unisoc T606, un model octa-core la 1.6 GHz cu GPU Mali-G57. Așa cum este evident din specificațiile hardware, acesta este un procesor de buget.

Ambele telefoane par să folosească același chipset, chiar dacă unul are „Pro” în nume. Se pare că diferența va fi la nivelul memoriei RAM. HMD Legend integrează 4 GB, iar Legend Pro urcă până la 8 GB de memorie. Ambele sunt livrate cu Android 14 din fabrică.

Scorurile în GeekBench sunt, de asemenea, pe măsura așteptărilor: 373, respectiv 379 puncte în testul Single-Core din GeekBench și 1384, respectiv, 1370 puncte în Multi-Core. Practic, ambele vor oferi același nivel de performanță. Cu siguranță aceste telefoane nu vor fi potrivite pentru gaming, iar având în vedere nivelul de performanță CPU, nici procesarea imaginilor de pe cameră nu va fi una avansată.

Cel mai probabil, HMD va orienta aceste modele către utilizatorii cu bugete limitate sau către cei care abia acum își cumpără primul smartphone. Ar mai putea fi o alegere bună pentru cei care au nevoie de un telefon secundar doar pentru vorbit și chat, fără necesitatea de a rula nicio sarcină complexă pe el.