Trebuie să renunți la Google Assistant pentru a putea folosi AI-ul Gemini pe Android

Scris de | 12 februarie, 2024
Trebuie să renunți la Google Assistant pentru a putea folosi AI-ul Gemini pe Android

Săptămâna trecută, Google a lansat oficial Gemini, AI-ul său în variantă finală. Bard, lansat în 2023, a fost doar o platformă de test publică pentru ceea ce a devenit acum Gemini, iar utilizatorii de Android își pot instala Gemini pe smartphone pentru a-l folosi pe post de asistent virtual. Singura problemă este că nu poți folosi Gemini și Google Assistant simultan. Dacă vrei acces la funcțiile noului AI, va trebui să renunți la vechiul asistent virtual.

Aplicația Gemini, care integrează AI-ul Google în sistemul de operare Android, înlocuiește complet Google Assistant

În teorie, Gemini ar trebui să înlocuiască Google Assistant cu totul într-un viitor probabil nu foarte îndepărtat. Momentan însă, Gemini este la prima sa versiune publică, iar acesta este foarte bun în a realiza sarcini „AI”. Totuși, nu este la fel de bine optimizat pentru a realiza sarcinile pe care ne-am obișnuit de mulți ani să le realizăm cu Google Assistant.

Este imposibil însă să ai și Google Assistant și Gemini funcționale pe un singur telefon simultan. Trebuie să alegi una sau cealaltă. De exemplu, după ce instalezi Gemini și treci prin procesul de configurare, Google Assistant este dezactivat, și înlocuit cu Gemini. Dacă vrei să te întorci la Google Assistant, poți face asta, dar toate setările din Gemini se resetează. Dacă vrei să activezi iar Gemini, trebuie să treci iar prin tot procesul de configurare.

Desigur, există opțiunea de a accesa Gemini prin browser, de pe site-ul oficial, însă așa nu mai ai acces rapid prin „Hey, Google” sau prin apăsarea lungă a butonului power pentru a chema asistentul AI.

Astfel, utilizatorii care foloseau zilnic Google Assistant ar trebui să stea momentan departe de Gemini. Instalarea aplicației și configurarea ei duce la pierderea funcționalității originale. Sperăm doar ca Gemini să primească rapid vechile funcții pe care le putea realiza Assistant și să nu renunțe la vechiul asistent înainte ca acest lucru să se întâmple. Cunoscând felul în care Google operează de foarte mulți ani, probabil că va exista o perioadă în care mulți utilizatori vor fi nemulțumiți de această tranziție.

Atunci când Google a renunțat la serviciul Music pentru a-l înlocui cu YouTube Music, multe dintre capabilitățile aplicației originale nu au făcut tranziția la cea nouă, iar unele nu s-au mai întors niciodată.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Android Authority