Eroare de comunicare: de fapt, stocarea lui OnePlus 12R este mai lentă

Scris de | 13 februarie, 2024
Eroare de comunicare: de fapt, stocarea lui OnePlus 12R este mai lentă

OnePlus 12R părea să fie prea bun pentru a fi adevărat la momentul lansării și, se pare că exact așa este. La 500 de euro, acest model a fost anunțat cu o echipare hardware comparabilă cu cea a flagship-urilor de anul trecut, făcând câteva compromisuri doar la capitolul camere. Se pare însă că și stocarea are de suferit, întrucât compania a anunțat eronat tipul de memorie folosită pentru construirea dispozitivului.

OnePlus 12R folosește stocare UFS 3.1 pe toate variantele

Conform OnePlus, anunțul original, care menționa că anumite variante ale lui OnePlus 12R vor fi echipate cu stocare UFS 4.0, nu este corect. Inițial, versiunea de 128 GB era listată cu UFS 3.1, iar cea de 256 GB cu UFS 4.0, cel mai rapid tip de stocare pentru smartphone-uri din prezent. Se pare însă că pentru a menține prețul scăzut al telefonului, toate variantele au UFS 3.1, versiunea anterioară, mai lentă. Anunțul a fost făcut pe forumul oficial OnePlus de către Kinder Liu:

„Bună!

Sunt încântat că mulți dintre voi v-ați primit deja dispozitivele OnePlus 12 Series și experimentați acum toate noile lor funcții uimitoare.

Vă scriu astăzi pentru a vă informa că am făcut o greșeală în comunicarea referitoare la OnePlus 12R și pentru a explica ce urmează să se întâmple.

În timpul lansării OnePlus 12R, am anunțat Trinity Engine, un set nou de algoritmi software care ajută la menținerea rapidă și fără probleme a memoriei și stocării telefonului, timp de ani de zile. Din cauza unei erori, am menționat că stocarea îmbunătățită de Trinity Engine ar fi UFS 4.0 în unele variante. Acum pot confirma că stocarea din toate variantele OnePlus 12R este încă îmbunătățită de Trinity Engine, dar este de fapt UFS 3.1.

Stocarea UFS 3.1 este aceeași stocare rapidă pe care o veți găsi în telefoane precum OnePlus 11 Series, deci telefonul dvs. va avea performanțe excelente atunci când citește și scrie date în memorie. OnePlus 12R are în continuare toate caracteristicile noi Trinity Engine pe care le-am anunțat la lansare, cum ar fi lansarea aplicațiilor mai rapid ca niciodată și menținerea aplicațiilor blocate deschise până la 72 de ore, și a fost testat complet folosind stocare UFS 3.1. De asemenea, pot confirma că OnePlus 12R a fost certificat complet de TUV SUD folosind memoria UFS 3.1 și, prin urmare, este încă certificat să rămână fluent timp de 48 de luni. OnePlus 12R va rămâne rapid și fără probleme pentru o lungă perioadă de timp.

În numele echipei noastre, doresc să-mi cer scuze tuturor pentru această eroare. Rămânem extrem de entuziasmați de OnePlus 12 și OnePlus 12R și sperăm că veți iubi dispozitivul dvs. imediat ce ajunge la dvs. Desigur, înțeleg că unii dintre voi care ați achiziționat sau precomandat un OnePlus 12R poate doriți să discute mai departe despre acest lucru cu echipa noastră, și v-aș încuraja să contactați echipa noastră de asistență pentru clienți prin canalele obișnuite.”, a scris Kinder Liu.

Totuși, stocarea pe UFS 3.1 nu este deloc lentă pentru un smartphone. Sunt puține cazuri în care ai avea nevoie de întreaga lățime de bandă a UFS 3.1, iar UFS 4.0 este mai rapidă și decât stocarea „NVMe” din cele mai recente iPhone-uri (telefoane care pot înregistra video în ProRes, care ocupă sute de MB pe secundă).

 OnePlus mai zice și că OnePlus 11 folosea tot UFS 3.1, deci dacă acela era destul de rapid pentru utilizatorii de telefoane high-end, cel mai probabil și OnePlus 12R va fi foarte rapid la citire și scriere pe memoria interna.

Noi nu am apucat să testăm încă OnePlus 12R, însă am fost mulțumiți de OnePlus 12, care vine cu o configurație hardware performantă și un sistem de camere foarte bun, chiar dacă nu tocmai cel mai bun din piață. Puteți citi review-ul OnePlus 12 aici pe site, sau puteți urmări review-ul video pe canalul Connect România.

Etichete: , , ,

Sursa: OnePlus