Nexus joacă astăzi pentru calificarea la primul Major: Ar fi cea mai importantă performanță din istoria esportsului românesc

Scris de | 19 februarie, 2024
Nexus joacă astăzi pentru calificarea la primul Major: Ar fi cea mai importantă performanță din istoria esportsului românesc

Nexus Gaming începe astăzi, în premieră pentru o echipă românească de esports, campania de calificare la cea mai prestigioasă competiție de Counter-Strike din lume. RMR (Regional Major Rankings) se joacă la București până pe data de 22 februarie, fără spectatori.

Din cele 32 de echipe din Europa și zona CIS care joacă în Capitală, doar 17 se vor califica la Major. Dacă vor merge mai departe, românii de la Nexus vor participa în martie la PGL Major în Copenhaga, unde cele mai bune 24 de echipe din lume concurează pentru premii în valoare totală de 1,25 de milioane de dolari.

Echipa românească compusă din Cătălin „BTN” Stănescu, Adrian „Xellow” Guță, Cosmin „ragga” Teodorescu, Alexandru „s0und” Ștefan și Ersin „Ersin” Chiriac vor juca astăzi de la ora 16:00 primul meci din grupa RMR B împotriva Astralis, echipa daneză considerată cea mai mare din istoria jocului.

Astralis au în palmares 4 Major-uri câștigate, dintre care 3 titluri la rând. Din grupă mai fac parte echipe valoroase precum Vitality, Heroic, OG, GamerLegion sau Cloud 9. În funcție de rezultatul primei partide, cei de la Nexus vor afla numele viitoarei adversare.

Pentru a se califica la Major-ul din Copenhaga, Nexus trebuie să obțină 3 victorii în aceste zile, iar dacă va pierde 3 partide, va fi eliminată din competiție.

În acest moment, după calificările din prima grupă, RMR A, România are deja 2 jucători români calificați la Major cu echipele la care activează. Adam „adamS” Marian, fost jucător al echipei Nexus, membru al echipei spaniole KOI și Mihai „iM” Ivan, și el fost jucător al echipei Nexus, membru al echipei ucrainene Na’Vi, au obținut calificarea la Major dupa 3 victorii și 1 înfrângere.

Meciurile echipei Nexus vor putea fi urmărite pe canalele PGL de YouTube si Twitch, pe data de 19 februarie, începand cu ora 16:00.

Mai multe despre ce îi așteaptă pe Nexus, la emisiunea connect

De altfel, am discutat mai multe despre meciul care îi așteaptă pe cei de la Nexus în cadrul emisiunii connect, care este în fiecare sâmbătă de la 11:30 la Prima TV.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,