Huawei lucrează la concurentul Vision Pro, de două ori mai ușor și mai ieftin

Scris de | 20 februarie, 2024
Huawei lucrează la concurentul Vision Pro, de două ori mai ușor și mai ieftin

Acum că Apple Vision Pro este pe piață de câteva săptămâni, iar dispozitivul a fost primit foarte bine, în ciuda prețului prohibitiv, încep să apară și informații despre produse concurente în zona de „spatial computing”. Huawei este una dintre primele companii care vor avea un astfel de produs în portofoliu, iar informațiile neoficiale despre acesta sugerează că va fi semnificativ mai ușor, și deci mai confortabil.

Huawei ar urma să livreze un dispozitiv AR/VR similar cu Vision Pro

Informațiile vin de pe rețeaua de socializare Weibo din China, de la Li Nan, fost director de marketing în cadrul Meizu. Acesta nu își dezvăluie sursele, însă compară capabilitățile Apple Vision Pro cu cele ale modelului „Huawei Vision”, care va fi lansat în viitorul apropiat.

Conform postării lui Li Nan, Huawei Vision va fi de două ori mai ușor, la 350 de grame față de aproximativ 700 de grame pentru Vision Pro de la Apple. De asemenea, dispozitivul chinezesc va folosi ecrane micro-OLED 4K similare cu cele de pe produsul Apple. Vision Pro va fi, cel mai probabil, mai performant decât modelul de la Huawei, cu procesorul M2 și cipul pentru senzori R1.

Totuși, soluția Huawei va fi echipată cu un procesor proprietar Huawei, construit probabil în fabricile SMIC, pentru controlul senzorilor, care ar trebui să ofere o experiență similară, fără întârzieri. Interfața software de pe modelul de la Huawei ar fi bazat tot pe gesturi cu mâinile, însă nu este menționat un senzor de urmărire a ochilor.

Ce nu va integra modelul Huawei este funcția Eyesight, care folosește ecranul exterior de pe Vision Pro pentru a afișa ochii utilizatorilor în timp ce sunt în realitate virtuală. Conform zvonurilor, modelul de la Huawei ar trebui să fie și semnificativ mai ieftin, la cam jumătate de preț față de Apple, deci undeva sub 2.000 de dolari americani.

Nu este clar dacă Huawei va reuși să lanseze acest dispozitiv anul acesta, întrucât comanda de ecrane micro-OLED de la Sony ar trebui să fie livrată abia peste șase luni. Din acel moment, dispozitivul ar putea fi asamblat și ambalat în următoarele câteva luni. 

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,

Sursa: via Phone Arena