MWC 2024: Lenovo ne arată viitorul laptopurilor prezentând primul device de acest gen cu ecran complet transparent

FOTO via CNET

Inteligența artificială a schimbat deja modul în care lucrăm, deci are sens ca AI-ul să schimbe și device-urile pe care lucrăm. De exemplu, laptopul Lenovo ThinkBook Transparent Display reinterpretează designul tradițional de tip clamshell într-un dispozitiv orientat mai mult spre sarcinile de colaborare.

Conceptul a fost prezentat la MWC 2024 și dispune de un ecran transparent micro-LED de 17,3 inci care îți permite să vezi direct prin ecran. Designul permite și suprapunerea creațiilor de pe laptop în lumea înconjurătoare, devenind, practic, o tabletă transparentă. Efectul ar putea fi descris ca fiind similar cu modul în care ochelarii Vision Pro de la Apple pot plasa obiecte virtuale în mediul real.

FOTO via CNET

Ecranele micro-LED oferă în general culori și contrast foarte bune și luminozitate care rivalizează îndeaproape cu panourile OLED. Și dacă existau preocupări cu privire la capacitatea de a utiliza acest device în orice mediu, fie el interior sau exterior, transparența ecranului nu ar trebui să reprezinte o problemă. Intimitatea pare, de asemenea, să fie o problemă, însă în viitor transparența ecranului va putea fi ajustată pentru a oferi mai multă intimitate, spune și compania în comunicatul de presă.

Un alt element cheie al designului este tastatura, sau lipsa acesteia. În loc de taste fizice, laptopul dispune de o tastatură tactilă. Mai important, ea poate fi transformată într-un spațiu de desen, similar unei tablete grafice, pentru a fi utilizată cu un Pen compatibil.

FOTO via CNET