Cât îi costă pe cei de la Apple să producă un Vision Pro, device-ul cu preț care pornește de la 3500 de dolari

Știe toată planeta că Apple Vision Pro este un device costisitor, începând de la 3.500 de dolari pentru 256 GB de stocare, pe piața din SUA ,de altfel singura pe care este disponibil. Însă avem noi date de la firma de cercetare Omdia, date care pun acest număr într-un context mai larg, estimând costul de construcție al Vision Pro la puțin peste 1.500 de dolari.

Conform CNBC, research-ul Omdia estimează că componentele hardware ale Vision Pro costă un total de 1.542 de dolari. Componenta cea mai scumpă este display-ul micro-OLED de 1,25 inci, Vision Pro folosindu-se de două. Acestea sunt ecranele care se află în interiorul headsetului, câte unul pentru fiecare ochi al utilizatorului.

Potrivit Omdia, Apple plătește 228 de dolari pentru fiecare dintre cele două display-uri de la Sony, ceea ce duce costul per unitate la 456 de dolari (doar ecranele).

În afară de aceste display-uri, următoarele două componente de pe Vision Pro, din punct de vedere al costului, sunt cele două cipuri, M2 și noul R1. Apple susține că cipul R1 este dedicat special procesării input-ului de la camere, senzori și microfoane, transmițând imaginile spre display-uri în doar 12 milisecunde.

De altfel, este important să avem în vedere imaginea de ansamblu atunci când vorbim despre costurile de fabricare, în special în legătură cu un produs de primă generație, precum Vision Pro. Headset-ul este, de asemenea, un produs care se fabrică în volume relativ mici, estimările sugerând că Apple va livra în jur de 400.000 de unități în 2024.