GeForce Now va afișa reclame înaintea sesiunilor de joc „free”

Scris de | 28 februarie, 2024
GeForce Now va afișa reclame înaintea sesiunilor de joc „free”

GeForce Now este unul dintre cele mai de succes servicii de streaming de jocuri, în parte pentru că are prețuri accesibile, multe opțiuni de abonamente cu diverse niveluri de performanță, și chiar și posibilitatea de a accesa în mod gratuit jocurile pe care le deții pe anumite servicii. Se pare însă că nivelul gratuit de acces va trece la un model susținut prin reclame, după mulți ani în care gamerii s-au bucurat de acces complet gratuit.

Utilizatorii care nu plătesc pentru GeForce Now vor primi reclame în timpul conectării la servere

Conturile gratuite sunt limitate la rezoluție Full HD, un nivel de performanță scăzut și maximum o oră de gameplay dintr-o singură sesiune, deci experiența este mai degrabă una demonstrativă pentru tehnologia de streaming de jocuri GeForce Now de la NVIDIA. Totuși, mulți s-ar putea descurca chiar și cu acest acces limitat, mai ales dacă nu obișnuiesc să se joace mai mult de o oră dintr-o dată. Anterior, conturile gratuite trebuiau să aștepte mai mult la conectarea la servere, întrucât acestea sunt de obicei foarte aglomerate. Începerea unei sesiuni ar putea dura chiar și câteva minute, iar NVIDIA spune că acum va afișa reclame înainte de aceste sesiuni de joc gratuite.

Începând cu data de 5 martie, NVIDIA va introduce reclamele înainte de începerea jocului pe GeForce Now pentru cei care nu plătesc abonamente premium. Reclamele ar putea dura până la două minute, deci cel mai probabil, acesta va fi timpul minim pentru a porni o sesiune gratuită de gaming prin serviciul de streaming al companiei.

Compania spune însă că, cel mai probabil, introducerea reclamelor ar putea chiar să scurteze timpul de așteptare pentru cei care folosesc versiunea gratuită. Este posibil ca în estimările să fie destul de mulți utilizatori care nu vor avea răbdare să aștepte să se termine reclamele și vor abandona sesiunile începute. De asemenea, reclamele par să fie în ultima vreme o metodă pentru a convinge utilizatorii să treacă la abonamente premium, sau mai scumpe decât cele de bază.

În prezent, GeForce Now include două planuri tarifare, superioare celui gratuit, de bază. „Priority” este cel intermediar, care costă 10,99 euro pe lună și oferă acces la un sistem „premium” cu GPU din gama RTX, acces prioritar la servere, rezoluție 1080p și streaming la maximum 60 FPS cu sesiuni de maximum 6 ore. Planul „Ultimate” costă 21,99 euro pe lună și asigură accesul la un sistem RTX în cloud echipat cu un GPU RTX 4080, rezoluție 4K, 120 FPS și maximum 8 ore de joc dintr-o singură sesiune. NVIDIA a anunțat anterior că lucrează și la implementarea unui plan tarifar pe care îl poți plăti pe zi.

Toate jocurile pe care le accesezi prin GeForce Now trebuie să fie cumpărate separat și activate pe propriile conturi de Steam, Epic Games, GOG sau alte astfel de platforme, pe care le conectezi apoi la serviciul de streaming. Există destule titluri gratuite, precum Fortnite, care pot fi jucate prin GeForce Now.

Etichete: , , , ,

Sursa: The Verge