Sony dă afară 900 de angajați din divizia sa de PlayStation

Scris de | 28 februarie, 2024
Sony dă afară 900 de angajați din divizia sa de PlayStation

Sony renunță la aproximativ 900 de angajați din divizia sa de PlayStation, un total de 8% din forța sa de muncă globală, continuând trendul concedierilor în domeniul tech. Motivul restructurărilor ar fi schimbările din industrie, iar concedierile vor avea loc pe tot gloubl, în birourile din Americi, Japonia, Europa, Orientul Mijlociu, Africa și regiunea Asia Pacific.

CEO-ul Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, a menționat într-un blogpost că „trebuie să livrăm conform așteptărilor dezvoltatorilor și gamerilor și să continuăm să propulsăm tehnologiile viitorului în gaming, astfel că a trebuit să facem un pas înapoi pentru a a ne asigura că putem continua să aducem cele mai bune experiențe de gaming comunității noastre”.

Acest anunț vine la doar o lună după ce Microsoft a anunțat că va tăia aproape 2000 de joburi după finalizarea achiziției companiei Activision Blizzard. Iar Riot Games, dezvoltatorul din spatele League of Legends, a anunțat în ianuarie concedierea a 11% din staff-ul său. Studioul PlayStation din Londra, care lucra la dezvoltarea jocurilor pentru PlayStation VR, se va închide complet, și vor exista concedieri și la studioul Firesprite, care s-a aflat în spatele jocului Horizon: Call of the Mountain. Angajații afectați vor primi un pachet de compensare.

„Deși avem în față o perioadă plină de provocări, aceasta nu este relevantă pentru puterea companiei noastre, a brandului, sau a industriei. Scopul nostru este să rămânem adaptabili și să continuăm să ne concentrăm pe livrarea celor mai bune experiențe de gaming posibile acum și în viitor” a adăugat Ryan. Zilele trecute, Sony anunța că a ratat una din țintele sale de vânzări pentru consola PlayStation 5, ceea ce a făcut ca prețul său la bursă să scadă cu 10 miliarde de dolari.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Sony to lay off 900 workers in its PlayStation division