Se lansează May One, o companie românească de producție de seriale

Scris de | 29 februarie, 2024
Se lansează May One, o companie românească de producție de seriale

Foști membri executivi în cadrul HBO Europe, Johnathan Young și Ioanina Pavel, au lansat o nouă companie de producție, numită May One. Aceasta are ca scop dezvoltarea și producția de seriale dramatice în România pentru piața locală, dar și pentru cea internațională. Cei doi au fost implicați în mai multe producții HBO filmate în Europa de Est, inclusiv seria poloneză Wataha (The Pack), care a câștigat mai multe premii, dar și mai cunoscutele (pe meleagurile noastre) Hackerville (producție româno-germană), sau recentul Spy/Master, drama cu spioni care are loc în timpul Războiului Rece și care a avut premiera la Festivalul de Film de la Berlin anul trecut.

Ca vicepreședinte al producțiilor originale în cadrul HBO Europe, Young a fost implicat în producția a mai multe seriale europene. Ioanina Pavel a început la HBO Romania, lucrând la seriale ca Umbre și Hackerville, pentru ca apoi să devină producător la titluri mai variate, precum RUXX sau Spy/Master.

Compania May One va avea sediul în București și va lucra la dezvoltarea, producția și co-producția unor seriale care vor fi filmate în România, lucrând atât cu actori locali, cât și cu actori internaționali. Primul serial al companiei este chiar Subteran, realizat pentru Netflix, despre care am mai scris aici, și care se află deja în producție.

„România este un cuib pentru creativitate, iar țara reprezintă un fundal fascinant și atrăgător pentru producții TV. Prin cunoștințele și relațiile noastre în acest spațiu, vrem să fim un hub pentru talente locale, să atragem colaborări, și să creăm drame de calitate care să aducă un gust diferit audiențelor internaționale”, a declarat Johnathan Young. Ioanina Pavel a adăugat că „aici în România avem idei care nu pot fi găsite nicăieri altundeva și talentul creativ pentru a le realiza”.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Ex-HBO Europe Execs Launch Romanian TV Company