Elon Musk vrea să transforme X în YouTube și anunță o aplicație nouă pentru televizoarele smart

Scris de | 11 martie, 2024
Elon Musk vrea să transforme X în YouTube și anunță o aplicație nouă pentru televizoarele smart
FOTO via X @elonmusk

De când a achiționat Twitter (acum X) în octombrie 2022, Elon Musk a tot încercat diverse modalități de a monetiza mai bine noua sa jucărie. Acum, el vrea să se ia după YouTube și să lanseze un serviciu de streaming video al X. Musk a anunțat că aplicația va fi „disponibilă în curând” într-un tweet pe contul X DogeDesigner: „În curând vei putea urmări videoclipurile tale preferate de pe X direct pe televizoarele tale SmartTV.”

X va lansa o aplicație dedicată care permite utilizatorilor să urmărească clipuri video pe televizoarele Samsung și pe Amazon Fire TV. Musk a declarat recent că X va fi o platformă „video-centrică” în viitor, iar această direcțiee arată că totul va însemna mai mult decât transpunerea blocurilor de text disponibile în mod obișnuit pe feed-uri pe un ecran mai mare. În același timp, Musk susține că în opt cazuri din zece în care o persoană vizitează X, se uită la videoclipuri.

X, mai puțin popular decât în 2023

Decizia vine în urma unor vești proaste pentru X, odată cu publicarea unui raport al Edison Research, care arată că utilizarea site-ului a scăzut cu 30% în 2024 față de 2023. În încercarea continuă a X de a se schimba (și de a rămâne populară și relevantă), platforma s-a orientat către resurse pentru creatori și pentru advertiseri, care sunt din ce în ce mai puțini.

Un astfel de pas a fost anunțul din februarie cum că platforma va lansa instrumente speciale astfel încât „anunțurile publicitare de pe X să poată rula adiacent unei liste selecte de creatori de conținut premium”. În ceea ce privește videoclipurile mai lungi, cel mai probabil vom aștepta până când vor fi disponibile pe televizoarele Samsung și Fire TV pentru a vedea cât de bine și de eficient reușesc să fie pe placul utilizatorilor.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: X will launch a YouTube-like video app on Samsung and Amazon TVs