TikTok se pregătește de lansarea unui rival pentru Instagram: TikTok Photos

Domeniul rețelelor de socializare este în continuare un adevărat „vest sălbatic”. Fiecare companie concurentă copiază de la celelalte fără nicio problemă, platformele Meta fiind notorii pentru copierea tuturor capabilităților importante ale principalilor rivali din piață. Acum însă, TikTok pare că încearcă să „copieze” funcționalitatea Instagram. Se pare că o nouă aplicație numită TikTok Photos va fi lansată în viitorul apropiat, care se va concentra pe partajarea de fotografii, în loc de clipuri video.

TikTok Photos se va concentra pe conținut foto, în timp ce clipurile video vor rămâne pe aplicația principală

Este cumva ironic faptul că TikTok încearcă acum să se extindă într-o zonă pe care Instagram l-a dominat mulți ani, având în vedere că în ultimii câțiva ani, Instagram s-a concentrat în ultimii câțiva ani să se transforme într-un TikTok, conținutul foto fiind mai rar în fluxul de știri decât clipurile video.

Mențiuni despre TikTok Photos au fost descoperite de thespandroid în sursele aplicației principale TikTok de Android. Vorbim despre mențiuni ale numelui, pictograme în diverse formate, cât mențiuni de  interoperabilitate cu aplicația principală TikTok. Cei care au publicat deja fotografii pe TikTok vor putea să își sincronizeze colecția foto cu cea de pe noua aplicație TikTok Photos, de exemplu. Sunt referințe la funcții precum „Deschide TikTok Photos”, ”Trimite această postare pe TikTok Photos” și „Atinge alți oameni care gândesc similar, cărora le plac postările cu fotografii”.

Eforturile anterioare ale altor jucători din piață de a convinge utilizatorii să folosească două aplicații separate pentru diverse funcții s-au dovedit a fi în zadar. Instagram avea cândva aplicații separate pentru realizarea de animații bumerang, pentru chat, pentru Instagram TV și chiar colaje. Toate aceste funcții au fost, în timp, integrate înapoi în aplicația principală. Singurul relativ succes în acest sens pare să fie Threads, care oferă o soluție de micro-blogging conectată la rețeaua principală Instagram.

Lansarea TikTok Photos nu a fost confirmată de către compania chineză ByteDance, dar pare să fie iminentă. Deși referințele la TikTok Photos au fost găsite în versiunea 33.8.4 a aplicației de Android, cu siguranță aceasta va fi disponibilă și pe iOS.