Autorul Ready Player One va lansa Open, un joc battle royale, în metaverse

Ernest Cline, autorul cărții Ready Player One (adaptată ulterior și într-un film, regizat de Steven Spielberg), a anunțat în acest an că va lansa o companie de tehnologie bazată pe metaverse. Ironia acestui anunț este reprezentată de faptul că Ready Player One, cartea scrisă de Cline, vorbește despre o distopie în care oamenii scapă de realitatea dură a lumii lor, conectându-se la un device într-un…metaverse. Ei bine, compania lui Cline tocmai a oferit și ea primele detalii despre propriul joc care va avea loc în metaverse.

Readyverse Studios au oferit primele detalii cu privire la Open, așa cum se numește jocul. Acesta a primit și un trailer, care nu dezvăluie însă prea multe, deși seamănă destul de mult cu imaginile din Ready Player One. Open este descris ca „prima experiență de gaming AAA în metaverse, interoperabilă cu IP-uri de top prin tehnologie web3. O experiență battle-royale multi-IP, multi-biome, multi-mode, în dezvoltare pentru PC și platformele next gen, care va deschide calea către viitorul gamingului”.

În traducere necorporatistă, Open va fi un joc care va putea fi probabil jucat atât pe un PC, cât și pe un headset VR/AR, iar sintagma „multi-IP” se referă la faptul că gameplay-ul va integra probabil elemente și personaje ale altor francize. Cei de la VentureBeat au scris că unele dintre locațiile din joc vor fi pline de nostalgie și vor avea prezente „legende pop-culture”, un alt indiciu că Readyverse Studios vrea să colaboreze cu diferite companii. Există și o listă de așteptare pentru Open, care poate fi accesată pe site-ul oficial al jocului.