Google Play Games dorește să concureze cu Steam. Va lista jocuri native de PC în ofertă

Scris de | 13 martie, 2024
Google Play Games dorește să concureze cu Steam. Va lista jocuri native de PC în ofertă

Google Play Games, platforma de distribuție de jocuri pentru Android pe PC dorește să devină mai mult decât un „emulator” oficial pentru titluri lansate exclusiv pe mobil. Google a anunțat la Game Developers Summit că dorește să listeze și jocuri native de PC pe această platformă. Cu această decizie, Google Play Games devine un adevărat rival pentru Steam și Epic Games Store, dar există și un plan pentru a concura cu Game Pass.

„Emulatorul” de Android Google Play Games va adăuga jocuri de PC în ofertă

Primii parteneri Google care se alătură platformei Google Play Games cu jocuri native de PC sunt dezvoltatorii titlurilor Genshin Impact, Lineage2M, Odin: Valhalla Rising și Dragonheir: Silent Gods. Acestea sunt titlurile „demonstrative”, dar dezvoltatorii de jocuri pot să se înscrie pentru a-și publica titlurile pe acest magazin. Disponibilitatea jocurilor native de PC este programată pentru „anul acesta”, fără o dată fermă.

Avantajele platformei Google Play Games ar fi integrarea cu sistemul de plăți de la Google, pe care mulți îl folsesc deja pe Android, cât și accesul la serviciul Play Pass, care oferă acces la multe jocuri pe baza unui abonament lunar. Acesta este valabil atât pentru jocuri de pe platforma de pe PC, cât și pe mobil. Abonații Play Pass vor putea primi chiar și oferte speciale la prețuri speciale în aunmite jocuri. Sunt menționate EA Sports FC Mobile, Mobile Legends, Monopoly Go și Roblox.

Odată cu aceste anunțuri, Google a anunțat și faptul că urmează să ofere noi opțiuni de integrare imersivă a reclamelor în cadrul jocurilor care sunt susținute cu reclame. Compania dorește ca producătorii să integreze reclamele în jocuri într-un mod care să nu întrerupă obligatoriu experiența de joc. Asta înseamnă că Google va permite integrarea de reclame complet interactive, care ar putea fi chiar parte din joc.

Având în vedere că Google a închis permanent Stadia la începutul anului trecut, puteam presupune că eforturile sale în zona de gaming s-au încheiat. Google pare însă că încearcă acum să aducă gaming-ul de PC alături de cel mobil. Rămâne de văzut dacă și publicul își dorește asta. Este clar însă că Google nu mai încearcă să atragă dezvoltatori de jocuri AAA, ci de titluri online, gratuite, susținute prin reclame și microtranzacții.

Etichete: , ,

Sursa: Android Police