Honor are deja ceva mai bun decât Magic6 Pro: variantele Ultimate și RSR Porsche Design

Honor Magic6 RSR Porsche Design

Honor a ales să lanseze seria Magic6 în mai multe etape. Am primit mai întâi un model „Lite” (review) la începutul anului, apoi la MWC a fost lansat (review) Magic6 Pro, iar acum seria este completată cu două noi modele. Vorbim despre un un Magic6 Ultimate și varianta sa „Porsche Design”, numită Magic6 RSR. Ambele modele oferă ceea ce pare a fi cel mai performant sistem de camere din gamă.

Honor Magic6 Ultimate vine cu un design puțin diferit, o cameră mai bună și un ecran îmbunătățit

Magic6 Ultimate adoptă un design diferit față de cel al modelului Pro lansat în urmă cu doar câteva săptămâni. Noul telefon adoptă un modul de camere pătrățos, față de cel rotund de până acum. Totuși, acest modul este atent decorat cu o ramă metalică strălucitoare și cu sticlă curbată la margini. Întregul capac are un design format din două părți, despărțite printr-o dungă strălucitoare. Textura de pe spate pare să fie tot cea de „piele ecologică”, adică un plastic foarte frumos prelucrat pentru a imita pielea.

Configurația telefoanelor este similară cu ceea ce am văzut deja pe Pro: Snapdragon 8 Gen 3, 16 sau 24 GB RAM, 512 sau 1 TB stocare și un ecran de 6,8” cu luminozitate maximă de 5.000 nits. Se pare că acest ecran este însă construit folosind o tehnologie nouă numită dual-layer OLED Tandem Display, realizată de BOE. Aceasta ar trebui să asigure o durată de viață a panelului de 6 ori mai mare decât a panelelor anterioare. Rezoluția 1280p și refresh rate-ul de 120 Hz LTPO sunt aceleași, în rest.

Sistemul de camere este o categorie unde vedem atât elemente comune cu Magic6 Pro, cât și elemente diferite. Zoom-ul periscopic 2.5x de 180 megapixeli este același, la fel și ultrawide-ul de 50 megapixeli. Diferența apare la senzorul principal, care este tot de 50 megapixeli, dar folosește un senzor nou numit H9800 care promite 15 opriri de interval dinamic, cât și focalizare îmbunătățită. Cu interval dinamic mai mare, imaginile ar trebui să păstreze mai multe detalii în umbre și zone luminate, pentru un aspect mai natural.

Modelul Honor Magic6 Ultimate va fi lansat în China în două variante de culoare, negru și mov, la prețuri mari pentru această piață: 6.999 yuan pentru varianta cu 512 GB și 7.699 yuan pentru cea de 1 TB. În Euro, aceste prețuri sunt de 900, respectiv 985 euro.

Versiunea RSR Porsche Design schimbă doar capacul exterior

Modelul Honor 6 RSR Porsche Design este la interior același dispozitiv cu varianta Ultimate. Doar design-ul exterior diferă, capacul de pe spate fiind realizat din sticlă mată, modulul de cameră este hexagonal, în timp ce capacul are o dungă ieșită în relief pe centru. Dintre cele două variante, modelul RSR este mai plăcut din punct de vedere estetic, oferind un design simetric.

Și Honor6 RSR vine în două culori, Agate Grey, o culoare clasică pentru mașinile Porsche, dar și în Frozen Berry, culoarea „de reclamă” pentru Porsche Taycan. Acest model este singurul din serie care ajunge la 24 GB memorie RAM și este livrat exclusiv în variantă de 1 TB. Pentru 50% mai mult RAM și un capac diferit pe spate, clienții Honor din China vor plăti 9.999 yuan, adică aproape 1.300 de euro.

Până acum, Honor nu a lansat nicio variantă Ultimate în afara Chinei, deci nu ne așteptăm să vedem aceste modele pe piața locală. Totuși, dacă se întâmplă să vină, ne  așteptăm la prețuri cu cel puțin 30% mai mari decât în China din cauza costurilor de transport și taxelor de import în UE.