Camera de streaming de la Logitech care costă 1000 de dolari

Scris de | 20 martie, 2024
Camera de streaming de la Logitech care costă 1000 de dolari

Logitech își extinde gama de camere pentru streaming destinate creatorilor de conținut cu seria Mevo. Noul model Mevo Core filmează în 4K, ceea ce înseamnă că, spre deosebire de Mevo Start, fratele mai mic care are o rezoluție de 1080p, crop-ul și zoom-urile digitale nu vor avea ca rezultat imagini prea granulate. Cu toate acestea, compromisul este prețul, deoarece noul model te va costa de trei ori mai mult, dacă ai nevoie de un setup de trei camere.

Mevo Core continuă direcția lineup-ului de streaming live wireless direct pe platforme precum YouTube, Twitch și Facebook. În plus, în pachetul de 999 de dolari este livrat doar body-ul camerei, deși Logitech spune că va vinde kituri de obiective separat. Oricum, vei avea nevoie de cel puțin un obiectiv Micro Four Thirds (MFT) pentru început, iar compania mai spune că orice obiectiv MFT cu alimentare sau manual va funcționa fără probleme.

Camera are un senzor CMOS de dimensiuni 4/3, care, conform Logitech, reduce zgomotul și îmbunătățește performanța în condiții de lumină scăzută și adâncimea imaginii, prin comparație cu modelul de 1080p. Core filmează în 4K la 30fps pentru înregistrarea conținutului, iar dacă transmiți live, poți folosi 1080p la 30fps. Acest model suportă WiFi 6E, ceea ce ar putea ajuta cu latența și stabilitatea rețelei dacă ai un router compatibil.

Corpul camerei este semnificativ mai mare decât al modelului Mevo Start. Cu o dimensiune de 3,5 x 3,5 x 3,25 inci, are o adâncime și înălțime similare, dar este aproximativ de două ori mai lat. Cu bateria pusă (și fără obiective montate), cântărește 680 de grame.

Autonomia bateriei de pe Mevo Core este estimată la șase ore. Dacă ai nevoie de mai mult timp, poți conecta o sursă de alimentare externă în portul USB-C. Include, de asemenea, un port HDMI, unul de 3,5 mm (pentru audio analogic) și un slot pentru card microSD. Logitech spune că poate funcționa și ca o cameră web HD pe fir sau wireless.

Logitech Mevo Core este disponibiă doar în SUA, la prețul de 999 de dolari pentru o singură cameră (doar body-ul). Din păcate, nu este disponibilă încă și în România. Sperăm, totuși, că o vom putea comanda și la noi în țară în viitorul apropiat.

Etichete: , ,

Sursa: Logitech’s $999 4K livestreaming camera is triple the price of its 1080p model