Când se lansează Max, platforma care va înlocui actualul HBO Max, în România + trailer House of The Dragon sezonul 2

Max

HBO a anunțat că serviciul HBO Max, cel care a înlocuit HBO Go în urmă cu doi ani, va fi la rândul său înlocuit cu MAX. Max este numele pe care HBO Max îl folosește deja în SUA și alte regiuni, iar acum acesta va fi lansat și în România, alături de alte țări din regiune. Această schimbare va veni și cu consolidarea conținutului de pe platformă, fiind adăugate producții Discovery și competiții sportive transmise pe Eurosport.

După doar doi ani de la debutul din România, HBO Max devine Max

Lansarea este programată pentru 21 mai, dată la care HBO Max va deveni oficial doar MAX. Primele „evenimente” importante de pe platformă vor fi debutul sezonului doi din House of the Dragon, serialul de succes din universul Game of Thrones, și transmisia live a Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024.

Motivul pentru renunțarea la HBO din titlu a fost făcută anul trecut. La acel moment Warner Bros. Discovery spunea că există o stigmă legată de numele HBO, care producea în trecut conținut dedicat exclusiv persoanelor adulte. Acum însă, pe Max, există un conținut mai variat, care se adresează întregii familii, de la copii, care pot găsi pe platformă desene animate și seriale dedicate lor, până la adolescenți, adulți și persoane în vârstă.

Lansarea de pe 21 mai include țări precum Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Bulgaria, Croația, Slovenia, Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și Macedonia de Nord. Următoarele țări care vor primi acces la versiunea redenumită a serviciului vor fi Polonia, Țările de Jos, Franța și Belgia. Platforma a debutat sub acest nume în mai 2023 în SUA.

Cei care folosesc deja HBO Max vor avea parte de o tranziție directă către noul serviciu. Conturile vor fi păstrate, alături de preferințele setate, profilurile de utilizatori și listele de redare. Pe majoritatea sistemelor de operare, HBO Max va fi actualizat direct la Max. În cazul situațiilor în care acest lucru nu va fi posibil, aplicația va redirecționa utilizatorii începând cu 21 mai către descărcarea noii aplicații Max. Nu este clar pe ce abonament vor fi mutați cei care folosesc HBO Max în prezent prin intermediul abonamentului de cablu. Abonații aplicației Eurosport vor fi îndrumați către abonamente Max.

Cu ocazia acestui anunț, am primit și primele trailere pentru sezonul al doilea din House of the Dragon, dedicat celor două facțiuni, Blacks și Greens, care urmează să pornească războiul civil The Dance of Dragons în cadrul serialului, un eveniment legendar care a dus la extincția dragonilor din Westeros.

Max va veni cu noi abonamente

Vor exista trei abonamente de bază și o extraopțiune pentru conținutul sportiv de pe Eurosport. Încă nu avem prețurile oficiale, dar știm ce va oferi fiecare în parte:

Abonamentul Basic cu publicitate

  • Cel mai ieftin abonament, va afișa publicitate în aplicație înainte de redarea conținutului
  • Permite vizionarea pe două dispozitive simultan
  • Conținutul va fi limitat la rezoluție Full HD

Abonamentul Standard

  • Permite vizionarea pe două dispozitive simultan
  • Conținutul va fi limitat la rezoluție Full HD
  • Permite până la 30 descărcări stocate pentru vizionarea offline

Abonamentul Premium

  • Oferă cea mai bună experiență și este cel mai scump
  • Permite vizionarea pe patru dispozitive simultan
  • Conținutul va fi redat în Full HD sau 4K și cu sunet Dolby Atmos, (în funcție de disponibilitate)
  • Permite până la 100 de downloads pentru vizionare offline. (Se aplică limitări).

Extraopțiunea Sport

Va acoperi evenimente sportive de top precum:

  • Turnee Grand Slam de tenis
  • Marile Tururi de ciclism
  • 24 Hours of Le Mans
  • Transmisiunile de pe Eurosport 1 și Eurosport 2 în direct și altele
  • Permite vizionarea pe două dispozitive simultan