Cât de rezistent este Nothing Phone (2a), noul model „best buy” din zona mid-range

Scris de | 21 martie, 2024
Cât de rezistent este Nothing Phone (2a), noul model „best buy” din zona mid-range
foto: PBKreviews

Nothing Phone (2a) este o adevărată surpriză pentru piața de smartphone-uri din 2024, oferind nu doar un design ieșit din comun, dar și hardware performant, la un preț accesibil. Desigur, Nothing a făcut câteva compromisuri atunci când a realizat acest dispozitiv, iar construcția pare să fie un capitol la care au fost alese clar componente mai ieftine: plasticul, de jur împrejur. PBKreviews, canalul care a realizat și primele teste de rezistență pe telefoanele din seria Galaxy S24, a supus noul Nothing Phone la un „abuz” similar, iar rezultatele sunt cel puțin impresionante.

Construcția din plastic pare să fie un avantaj în această situație

Dacă telefoanele „premium” realizate din sticlă și aluminiu sau titan, nu rezistă atât de bine la căzături, în mare parte din cauza greutății foarte mari, Nothing Phone (2a), pare că este un telefon mai rezistent decât acelea și, în special, mai rezistent decât pare. Pur și simplu, Nothing Phone (2a) nu vrea să se spargă. Ecranul său, protejat cu sticlă, nu s-a spart la niciuna dintre căzături, de la nivelul șoldului și de la nivelul capului, iar capacul din plastic transparent nu s-a spart deloc, ci doar s-a zgâriat, așa cum era de așteptat.

Se pare că rama din plastic este destul de rezistentă, întrucât nu s-a crăpat în urma căzăturilor, chiar dacă în urma impactului cu solul, aceasta a adunat câteva zgârieturi vizibile. Important este că telefonul a rezistat abuzurilor și a ieșit din acestea complet funcțional, chiar dacă afectat din punct de vedere vizual.

Uneori o construcție mai ușoară și materiale mai puțin „premium” pot fi de preferat, dacă acest lucru înseamnă mai puține vizite la service. Colegul nostru Claudiu a testat Nothing Phone (2a) recent și a rămas plăcut impresionat de acest dispozitiv, care pare că face multe lucruri foarte bine, pe lângă o construcție durabilă și un design „diferit”.

Am atașat review-ul de pe canalul Connect România mai sus.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,