Tim Cook spune că Apple Vision Pro se va lansa în acest an și în afara Statelor Unite

Scris de | 25 martie, 2024
Tim Cook spune că Apple Vision Pro se va lansa în acest an și în afara Statelor Unite

Apple Vision Pro se găsește momentan (oficial) doar în Statele Unite, însă acest lucru se va schimba curând, pentru că Apple a promis că va aduce setul său de realitate mixtă și în alte piețe până la sfârșitul lui 2024. Într-o vizită în China efectuată în această săptămână, Tim Cook, CEO-ul companiei din Cupertino, a confirmat că piața chineză este una dintre cele în care Apple Vision Pro se va lansa în acest an.

Aceasta este prima confirmare a celor de la Apple cu privire la o țară specifică în care va lansa headset-ul său, pe care îl numește computer spațial. Conform celor de la Reuters, Cook a făcut declarația vorbind în cadrul China Development Forum de la Beijing, în acest weekend. El nu a specificat însă vreun detaliu cu privire la o dată de lansare sau un eventual preț.

Conform Financial Times, Cook ar fi promis și că Apple va investi mai mulți bani în China, iar în acest sens a anunțat și deschiderea unui nou laborator de cercetare în această țară, chiar săptămâna trecută, înainte de vizita CEO-ului Apple. Acesta a ajuns în Asia într-o perioadă în care Apple are de suferit serios din punct de vedere al vânzărilor în regiunea chineză – 13 procente pe minus față de anul trecut, mai exact. Ba mai mult, scăderea continuă să fie semnificativă, cu vânzările de iPhone-uri fiind cu 24% reduse în 2024 față de aceeași perioadă a anului trecut – seria iPhone 15 merge și mai rău, cu 30% mai puține unități vândute față de anul anterior.

Există și dovezi în codul pentru visionOS, sistemul de operare al headset-ului, că Apple Vision Pro ar urma să vină în țări precum Australia, Canada, Germania, Japonia, Coreea de Sud și Marea Britanie în acest an. Analistul Ming-Chi Kuo a spus de asemenea și că este foarte probabil ca Apple să extindă Vision Pro-ul în afara granițelor Statelor Unite înainte de WWDC, care are loc în iunie în acest an.

Etichete: , , , ,

Sursa: Tim Cook confirms Apple Vision Pro will launch in China this year