iOS 18 ar putea include noi opțiuni de personalizare, pe placul fanilor Android

iOS 18

Sistemul de operare iOS a evoluat mult de la debutul său din 2007, când se numea simplu „iPhoneOS”, dar, anumite aspecte ale sale rămân neschimbate chiar și după 17 ani de la debut. Se pare însă că anul 2024 va fi cel în care Apple va aduce unele dintre cele mai mari schimbări, printre care și una pe care mulți fani și-o doresc de mult. Ba mai mult, această nouă capabilitate ar putea să atragă și utilizatori de pe Android spre iOS.

Posibilitatea de a aranja aplicațiile pe paginile principale ar putea aduce cea mai mare schimbare de interfață din iOS de până acum

Conform MacRumors, iOS 18 va fi versiunea care va introduce o nouă metodă de aranjare a iconițelor de aplicații pe paginile principale ale interfeței. De la prima versiune și până la iOS 17, aplicațiile de iOS și widget-urile puteau fi ordonate doar de sus în jos, fără spații libere pe ecran. Astfel, este imposibil să așezi aplicații în rândul de jos pe ecran, unde ar fi mai ușor de accesat, dacă nu ai aplicații pe tot ecranul deasupra.

Se pare că Apple va permite aranjarea aplicațiilor prin orice metodă posibilă. Vei putea avea spații goale în matricea de aplicații pentru fiecare pagină, vei putea avea aplicațiile așezate pe rânduri individuale, sau chiar coloane. Cel mai probabil, Apple va face acest lucru într-un stil propriu. Această schimbare ar veni și cu o personalizare mai avansată a paginilor de aplicații. Cumva, iOS se apropie de Android din acest punct de vedere.

Desigur, opțiunile de personalizare sunt departe de a fi cele mai importante adiții din iOS 18. Toate sursele „neoficiale” de până acum sugerează că Apple va adopta AI-ul generativ. Deja compania este în discuții cu Google și OpenAI pentru a licenția tehnologiile lor cu inteligență artificială. Acestea ar putea fi integrate în Siri, aplicațiile preinstalare de la Apple și în diverse componente ale sistemului de operare pentru a genera sau asista la crearea de conținut în format text, video sau foto. Nu este clar însă cât de avansate vor fi aceste capabilități.

Primele informații oficiale despre iOS 18 sunt așteptate la WWDC 2024, eveniment dedicat dezvoltatorilor pentru platformele Apple, care va avea loc în luna iunie.