Apple va folosi AI-ul celor de la Baidu în China

Scris de | 27 martie, 2024
Apple va folosi AI-ul celor de la Baidu în China

Apple se află în discuții cu Google pentru a adopta funcția de AI principală a gigantului, Gemini AI, pe următoarea versiune de iOS, însă în China această decizie ar fi imposibilă, deoarece serviciile Google sunt interzise. Astfel, Apple va trebui să recurgă la un jucător de pe piața locală, și se pare că acesta va fi chiar „Google-ul Chinei”, adică Baidu. Știri din China ne spun că Baidu va oferi servicii AI pentru cele mai noi produse Apple, și va fi prezent pe telefoanele companiei din Cupertino odată cu lansarea lui iOS 18, în această toamnă.

Apple s-ar fi aflat în discuții și cu Alibaba și o altă companie din China care nu este numită, ambele oferind LLM-uri (large-language models), înainte să se decidă asupra colaborării cu Baidu. În China, fiecare LLM trebuie să primească aprobarea legii înainte să fie lansat public, iar Ernie Bot, AI-ul celor de la Baidu, este unul dintre cei peste 40 care au primit deja undă verde.

Această colaborare cu Apple ar fi văzută ca o aprobare pentru calitatea lui Ernie Bot, iar analiștii din industrie spun că va fi „o campanie perfectă” pentru gigantul chinez din spatele său. Baidu nu se aștepta să reușească să monetizeze Ernie Bot atât de repede. CEO-ul Robin Li spune că inteligența artificială va fi cel mai probabil prinicipalul motor al companiei în ceea ce privește veniturile, parteneriatul cu Apple accelerând viteza cu care vor putea fi încheiate alte înțelegeri.

Etichete: , , , ,

Sursa: Apple will use Baidu AI in China, reports say