Apple mută unii ingineri care lucrau pe Vision Pro la proiectul iPhone-ului pliabil

Scris de | 29 martie, 2024
Apple mută unii ingineri care lucrau pe Vision Pro la proiectul iPhone-ului pliabil

Încă din 2017 se spune că Apple ar lucra la un iPhone sau iPad pliabil, însă de-a lungul timpului, mai toți producătorii de telefoane au lansat câte un telefon pliabil, iar gigantul din Cupertino nici măcar nu a recunoscut că ar lucra la așa ceva. Iar ultima veste vorbește despre amânarea posibilului pliabil al „mărului mușcat” până în 2027.

Se pare că un oficial Apple ar fi vorbit cu publicația sud-coreeană AlphaBiz și ar fi dezvăluit că data de lansare pentru un device pliabil produs de Apple a fost amânată de la sfârșitul lui 2026 până la primul sfert fiscal al lui 2027. Apple nu ar fi cerut însă vreo modificare în ceea ce privește producția de componente furnizorilor săi, deci planurile nu s-ar fi schimbat din cauza vreunei probleme în lanțul de producție sau de asamblare. Ba chiar Apple ar fi mutat unii dintre inginerii săi care lucrau la Vision Pro pe acest proiect, al device-ului pliabil.

Vestea nu vine însă din cea mai sigură sursă, și e important să menționăm asta. În 2020, un zvon din lanțul de aprovizionare pentru Apple spunea că aceasta testează un prototip de iPhone pliabil care ar urma să fie gata de lansare în 2022. Lucrul acesta nu s-a întâmplat. În 2021, Ming-Chi Kuo, analistul pe orice ține de Apple spunea că un pliabil cu rezoluție QHD va fi lansat în 2023, și nici asta nu s-a întâmplat, iar anul trecut, tot Kuo spunea că un iPad pliabil se va lansa în 2024.

Aventura Apple în domeniul pliabilelor pare însă încă prea departe de a începe, și nu ar fi o surpriză uriașă dacă gigantul din Cupertino ar decide să abandoneze proiectul la un moment dat, așa cum a făcut-o cu mașina Apple. Problema lor principală pare să fie în acest moment display-ul, sau balamaua, și sunt sigur că Apple încearcă să găsească o versiune care să nu aibă aproape deloc acea cută în ecran, sau să fie măcar cât mai mică posibil.

Etichete: , , ,

Sursa: Apple pushes foldable iPhone to 2027, moves Vision Pro engineers into the project