X, fostul Twitter, vrea să creeze grupuri cu conținut pentru adulți

Elon Musk

X, fostul Twitter, lucrează la o adăugare pentru funcția sa de Communities care le-ar permite utilizatorilor să creeze grupuri dedicate conținutului pentru adulți. Știrea vine de la Daniel Buchuk (Watchful), care analizează performanța și dezvoltarea aplicațiilor, și a găsit noua funcție prin inginerie inversă. El a trimis celor de la TechCrunch screenshot-uri care arată cum ar putea fi introdus meniul numit NSFW Communities. Un alt cercetător independent, Nima Owji, a observat funcția aflată în dezvoltare luna trecută.

Twitter a introdus funcția Communities în 2021, iar aceasta permite utilizatorilor să realizeze postări pentru alți utilizatori, în grupuri cu interese similare, cam ca un subreddit. Când Elon Musk a cumpărat Twitter, în 2022, a schimbat multe aspecte ale companiei, însă unele funcții, printre care și Communities, au rămas neatinse. De asemenea, X nici nu a pus în aplicare vreo inițiativă în ceea ce privește numărul mare de lucrători sexuali pe care îi are pe platformă și care își promovează deseori paginile de OnlyFans.

„Twitter este principalul loc pentru reclamă în acest moment pentru lucrătorii sexuali” spune Dr. Olivia Snow, cercetătoare în cadrul Center for Critical Internet Inquiry al UCLA (și dominatrix în timpul liber). Astfel, politica mult mai permisivă a platformei cu privire la conținutul sexual este esențială pentru afacerile acestor persoane. Creatorii de conținut pentru adulți pot folosi platforma pentru a post conținut explicit și a se promova, însă nu pot obține bani de pe urma acesteia, folosindu-se de ea mai degrabă pentru a aduna fani.

Interesant este și faptul că X ar putea lucra la un rival pentru OnlyFans, lucru care se întâmpla deja în perioada în care era numit Twitter. Atunci însă această încercare a fost lăsată deoparte, deoarece platforma nu putea să detecteze conținutul neconsensual și cel care exploata copii. Se pare că problema a fost rezolvată între timp, deoarce CEO-ul X, Linda Yaccarino, spune că în 2023 platforma a suspendat 12,4 milioane de conturi vinovate de postarea unui conținut care exploata sexual copii, cu 10 milioane mai multe decât în 2022.