Putin dorește crearea unui „PlayStation” rusesc

Scris de | 1 aprilie, 2024
Putin dorește crearea unui „PlayStation” rusesc

În doar câțiva ani s-ar putea să facem cunoștință cu o nouă consolă de gaming, de origine rusească. Xbox, PlayStation și Nintendo ar putea avea concurență, cel puțin în interiorul granițelor Federației Ruse, întrucât Vladimir Putin a semnat deja un plan pentru dezvoltarea industriei de gaming locale. Aceste planuri includ modele de console „de casă” și portabile, dar și accelerarea dezvoltării de jocuri video autohtone.

În câțiva ani, Rusia ar putea avea propria consolă de gaming „națională”

Pentru că unele dintre cele mai populare jocuri din lume includ personaje din comunitățile „LGBTQ” și mesaje pro-LGBTQ, acestea ar putea fi interzise în Rusia în următoarea perioadă. Pentru a suplini „golul” lăsat de aceste jocuri, Rusia dorește să își cultive propria industrie de gaming, cu propriile jocuri și propriile console pe care acestea să ruleze. Planul este ca între 2026 și 2027, gamerii din Rusia să primească prima consolă de jocuri rusească.

Planurile pentru dezvoltarea acestui domeniu vor trebui finalizate până pe 15 iunie 2024, iar primul ministru Mihail Mișustin este responsabil pentru acestea. Putin dorește ca aceste dispozitive noi să dispună de propriul sistem de operare și servicii online proprii, care să asigure buna funcționare a dispozitivelor.

Desigur, astfel de inițiative forțate probabil că nu vor avea efectul dorit. Indiferent de câte console de gaming va produce Rusia și câte jocuri 100% rusești va pune pe ele, gamerii, indiferent de țara de origine, vor dori întotdeauna să joace cele mai bune și mai populre jocuri, alături de comunitatea internațională. Succesul titlurilor online precum Fortnite, League of Legends sau Counter-Strike nu se datorează doar calității jocurilor, ci și comunității din jurul fiecăruia.

Desigur, Putin se pregătește pentru o Rusie izolată de la piața internațională pentru mulți ani de acum înainte, anticipând, probabil, noi sancțiuni. Consolele Sony, PlayStation și Nintendo sunt încă disponibile la vânzare acum, dar s-ar putea să nu mai fie în viitor. De asemenea, platformele online ale acestora limitează cumpărăturile din Rusia, așa cum s-a întâmplat și cu App Store sau Google Play Store.

Totuși, această situație pare doar că va încuraja piața gri și neagră și „traficul” de console. O consolă „rusească” nu ar putea să împiedice gamerii să cumpere consolele importate ilegal. Avem deja exemplul comunismului și traficului de player-e de casete VHS și filme de contrabandă în trecut. Acum, cu acces la internet și deschidere din partea Chinei și altor țări din Asia, importul „neoficial” de console și jocuri ar fi mult mai ușor.

Etichete: , ,

Sursa: Gamer Rant