ChatGPT poate fi acum accesat fără un cont OpenAI

Scris de | 2 aprilie, 2024
ChatGPT poate fi acum accesat fără un cont OpenAI

ChatGPT este pe piață de aproape un an și jumătate, dar în tot acest timp, accesul la acest LLM (Large Language Model) a fost condiționat de un cont pe site-ul OpenAI, pe care poți să îl înscrii inclusiv legat de contul Google. OpenAI anunță însă că de ieri, 1 aprilie, utilizatorii se pot conecta la ChatGPT fără un cont de utilizator. Această schimbare dorește să aducă AI-ul de acest gen către un public mai larg.

Versiunea gratuită ChatGPT poate fi folosită direct

Desigur, unul dintre avantajele de care OpenAI beneficiază atunci când mai mulți oameni accesează ChatGPT este că toate datele care sunt introduse în căsuțele de chat sunt apoi folosite pentru antrenarea mai avansată a AI-ului pentru a putea fi îmbunătățit în viitor.

Așa cum vedem și în varianta gratuită fără un cont, OpenAI permite doar interacțiunea cu ChatGPT 3.5, versiunea inițială a chatbot-ului cu AI, lansată în noiembrie 2022. Cei care vor acces la ChatGPT 4, varianta superioară, vor trebui să înscrie un cont și să plătească abonamentul lunar pentru acces.

Se pare că ChatGPT 3.5 în varianta fără cont are și niște protecții în plus față de varianta fără cont, blocând anumiți termeni, subiecte de discuție sau generarea anumitor imagini. Versiunea fără cont a fost lansată momentan în câteva regiuni, urmând ca accesul să fie extins treptat și în altele. Momentan, pentru utilizatorii din România, tot este necesar un cont.

Interesant este că, deși este disponibil gratuit, OpenAI permite utilizatorilor să dezactiveze colectarea de date. Funcția este activată implicit, dar cei care nu vor ca interacțiunile lor cu ChatGPT să fie folosite pentru îmbunătățirea AI-ului, pot să o dezactiveze.

OpenAI se laudă cu 100 de milioane de utilizatori săptămânali pe ChatGPT la nivel mondial, iar accesul fără cont ar trebui să crească aceste cifre și mai mult. Desigur, costurile de operare a serviciului sunt imense, însă OpenAI au mai multe surse de venit.

Pe lângă abonamentele premium, care deblochează ChatGPT 4 pentru utilizatori, OpenAI oferă accesul la LLM-ul său către companii precum Microsoft și altele. Chiar și Apple ar fi în discuții cu OpenAI pentru a „împrumuta” capabilitățile sale AI pentru a le integra în iOS 18.

Etichete: , ,

Sursa: Engadget