După 29 de ani, Microsoft renunță la una dintre cele mai celebre și mai folosite aplicații de pe Windows

Scris de | 2 aprilie, 2024
După 29 de ani, Microsoft renunță la una dintre cele mai celebre și mai folosite aplicații de pe Windows
FOTO via Microsoft

WordPad, editorul de text care a fost inclus prima dată pe Windows 95, va fi în curând eliminat din Windows 11. Microsoft a anunțat anul trecut că WordPad va fi scos de pe Windows, iar acum avem parte și de un termen concret: Într-un articol postat pe blogurile de suport, Microsoft spune că WordPad va dispărea odată cu lansarea Windows 11 24H2.

Numele update-ului sugerează, evident, când va fi lansat Windows 11 24H2, în a doua jumătate a anului 2024, și va fi prima versiune a Windows 11 care va fi livrată fără editorul său celebru de text. „WordPad va fi eliminat din toate edițiile Windows începând cu Windows 11, versiunea 24H2 și Windows Server 2025”, afirmă Microsoft în postare. „Ca rezultat, Windows nu va mai avea un cititor RTF încorporat.

Desigur, semnele au fost printre noi de ani de zile. Editorul de text este una dintre acele aplicații a căror interfață a rămas blocată în trecut, iar funcșiile sale nu au mai fost actualizate de câțiva ani.

În schimb, Notepad este încă inclus în Windows și va continua să fie, deși este un editor de text simplu. Asta înseamnă că nu vei mai putea nici măcar să editezi foarte light text, precum alegerea fontului, sau a funcțiilor Bold, Italic sau Underline. După lansarea Windows 24H2, nu vom mai avea parte de niciun rich text editor implicit, iar cea mai bună opțiune pentru această nevoie va fi o aplicație online precum Google Docs sau Microsoft 365 Online, sau un pachet Office gratuit precum LibreOffice.

Etichete: , , , ,

Sursa: RIP WordPad